Ahová 14 év után tér vissza Serena Williams

Serena Williams, tenisz
Melbourne, 2015. január 20. A világelső és 18-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai Serena Williams a belga Alison Van Uytvanck ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2015. január 20-án. Serena Williams 6:0, 6:4 arányban győzött. (MTI/EPA/Julian Smith)
Vágólapra másolva!
A világelső Serena Williams 14 év után felhagy az Indian Wells-i tenisztorna bojkottjával és idén ott lesz a női mezőnyben.

A 33 éves játékos azok után nem indult a kaliforniai viadalon, hogy 2001-ben kifütyülték, amikor nővére, Venus sérülésre hivatkozva visszalépett az elődöntőtől.

Az így továbbjutott Serenát a belga Kim Clijsters elleni fináléban szintén folyamatosan kifütyülték, a közönség soraiban pedig többen rasszista jelzőkkel sértegették.

"Megértettem a megbocsátás igazi jelentését, ennek köszönhetően büszkén térek vissza Indian Wellsbe idén" - mondta a Time magazinnak adott interjúban Serena Williams, aki saját bevallása szerint a 2001-es döntő megnyerése után úgy zokogott az öltözőben, mintha élete legfontosabb meccsét vesztette volna el.

Az Indian Wells-i tornát március 11. és 22. között rendezik.