Vágólapra másolva!
Lance Armstrong még szilveszter előtt nekiment két parkoló autónak az egyesült államokbeli Aspenben, "egy kicsit ittasan", majd a barátnőjére hárította a felelősséget.

Anna Hansen először azt mondta a rendőröknek, hogy a jeges úton elvesztette a kontrollt a biciklista autója felett, miközben vezetett haza az egyik helyi múzeum fogadásáról.

Miután a rendőrség tovább kérdezősködött, Hansen elismerte, hogy Armstrong vezetett, ugyanakkor azt állította, együtt döntötték el, hogy elviszi a balhét.

"Az elmúlt években a világ összes lapjában bepiszkolódott a családnevünk, én pedig csak meg akartam védeni a nevünket, már csak a tinédzser gyerekeink miatt is - idézi a brit Telegraph című lap a nő magyarázatát. - Gondoltam, az 'Anna Hansen karambolozott' nem hír, míg a 'Lance Armstrong karambolozott' országos hír lesz."

Végül Armstrongot megbüntették, mert nem jelentette a balesetet, és nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett. Hansent nem büntették meg a hamis vallomásért.

Armstrong és Anna Hansen Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez

A texasi kerekest 2012-ben megfosztották mind a hét Tour de France-győzelmétől, mert doppingolt, ám a múlt héten úgy nyilatkozott: egy generáció áldozati báránya lett, csökkenteni kellene az örökre szóló eltiltását.

Armstrong azt is megjegyezte, hogy bár az elmúlt évek "brutálisak" voltak, ha ma kezdené újra a karrierjét az akkori körülmények közt, ma sem tenne másképp.