Társoldalunk:

Hingis és Azarenka is Budapestre jön

2015.02.04. 13:37

Juhász Gábor kapitány a délutáni edzés után dönti el, hogy Babos Tímea mellett ki játssza a másik egyes mérkőzést a magyar női teniszválogatottban a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, amely szombatig tart a budapesti Syma Csarnokban. Budapestre érkezik Hingis és Azarenka is. 

"Timi egyese biztos, a másik egyesre Jani Réka, Gálfi Dalma és Bondár Anna is elképzelhető. Réka 290. a ranglistán, ám Dalma nemrég elődöntőt játszott juniorban az Australian Openen, ahol a meccslabdáját alighanem bírói tévedés miatt nem adták meg" - nyilatkozta az MTI-nek a kapitány, hozzátéve: párosban valószínűleg Babost és Janit küldi pályára, akik junior koruk óta ismerik egymást, és tavaly is együtt szerepeltek a Fed-kupán.

Mindenki kötelező győzelmekről beszél

A magyarok az A csoportban csütörtökön a szerbekkel, pénteken pedig az osztrákokkal csapnak össze egyaránt 16 órától. Jürgen Waber osztrák szakvezető a napokban úgy nyilatkozott, hogy a világcsoport II-ből kiesett szerbekkel nincsenek egy súlycsoportban, a magyarok ellen viszont kötelező a győzelem.

Babos Tímeának kell húzni a csapatotForrás: AFP/Miguel Medina


"Erre csak azt tudom mondani, hogy számunkra is kötelező megverni őket" - mondta Juhász Gábor. "A ranglista alapján csakugyan erősebbek, de ezzel együtt hazai pályán nincs félnivalónk tőlük. A szerbek négy 400-on belüli játékossal jöttek, ők komolyabb nehézséget jelenthetnek."

A hazai csapatban Babos 93., Jani 290., Gálfi 615., Bondár pedig 651. a WTA-rangsorban. A magyarok Szerbiával eddig egyszer találkoztak, 1998-ban a Gubacsi Zsófia és Gáspár Petra alkotta együttes 2-1-re kikapott. Az osztrákok ellen a budapesti lesz az első párharc.

Azarenka lesz a torna sztárja

A budapesti tornán - melyre 15 válogatott 60 teniszezője érkezett - a legnagyobb sztár a kétszeres Australian Open-bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka lesz. A csoportmérkőzésekre szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

A belépés ingyenes

Szombaton kerül sor másodszor a - közönség számára ingyenes - Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.


A csoportok:


A csoport: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Ausztria 
B csoport: Nagy-Britannia, Ukrajna, Törökország, Liechtenstein 
C csoport: Fehéroroszország, Portugália, Bulgária, Grúzia 
D csoport: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország