Szeptember óta várják az északisí-vébét

Paul-Arne Anthonsen, Hanna-Mari Anthonsen, északi sí, északisí-világbajnokság, Falun
Paul-Arne Anthonsen, Hanna-Mari Anthonsen, északi sí, északisí-világbajnokság, Falun
Vágólapra másolva!
Február 18. és március 1. között negyedik alkalommal ad otthont a svédországi Falun városa az északisí-világbajnokságnak. A legelvakultabb szurkolók már szeptemberben megérkeztek, egy norvég házaspár tavaly ősszel elhelyezte lakóautóját a helyi kempingben.

Paul-Arne és Hanna-Mari Anthonsen az északisí-szakág legnagyobb rajongója, a norvég házaspár a Norvégia északi részén lévő Harstadból 1400 km-t vezetett szeptemberben csak azért, hogy a faluni Lugnet Kempingben jó helyet találjon lakóautójának.

"Azért jöttünk szeptemberben, hogy biztosak lehessünk abban, hogy jó helyünk legyen közvetlenül az arénánál" - mesélte Paul-Arne a vb hivatalos honlapján. Anthonsenék múlt pénteken tértek vissza, majdnem minden versenyszámra megvették a belépőt, és nagyon várják már a világbajnokságot.

"Therese Johaug a mi igazi kedvencünk, olyan, mint egy igazi Duracell-nyuszi" - mondta Hanna-Mari. De nemcsak a norvégokat szeretnék buzdítani, a kedvenceik között van a svéd Charlotte Kalla is.

Hanna-Mari és Paul-Arne Anthonsen Forrás: Falun2015.com/

17 magyar indul

Az már biztos, hogy a vébén megdől a részvételi rekord: 59 ország 701 versenyzője, köztük 17 magyar vesz részt. "Ez azt jelzi, hogy a sífutás és a síugrás népszerűsége világszerte nő" - jelentette ki Gian Franco Kasper, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) elnöke.

A sportág 50. világbajnokságának szerda esti hivatalos megnyitója előtt néhány órával a rendezők közölték, hogy 180 ezer jegyet adtak el. A Lugnet Arénában jövő vasárnapig sífutásban 12, síugrásban öt, északi összetettben pedig négy számban osztanak érmeket.

Magyarországot sífutásban nyolc férfi és hét női versenyző, Kónya Ádám, Tagscherer Imre, Gond Balázs, Csúcs András Klausz, Gombos Károly, Lágner Kristóf, Pálfy Márton, Szabó Milán, valamint Bertóti Regina, Csúcs-Fenyvesi Laura, Juhász Fanni, Papp Ildikó, Simon Ágnes, Szőcs Emőke és Zámbó Viktória, síugrásban pedig Kelemen Péter és Vörös Virág képviseli.