Vágólapra másolva!
A katari Mutaz Essza Barsim folytatta idei remeklését, s 241 centiméteres Ázsia-csúccsal nyerte meg a férfi magasugrást az Írországban rendezett nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen, ahol a 243 centis világrekord megdöntésével is próbálkozott.

A fedett pályán világbajnok Barsim két hete Besztercebányán 240-nel győzött, majd néhány nappal később csak 230-ig jutott egy viadalon, Athlone-ban azonban ismét csúcsformában volt.

Barsimot ezúttal sem zavarta az, hogy szinte ellenfél nélkül kellett versenyeznie, elsőre átjutott a 237, majd a 241-es magasságon is, s csak a legendás kubai Javier Sotomayor 243-as világcsúcsát nem tudta megjavítani, miután 244-en mindháromszor lehúzta a lécet. Sotomayor még 1989-ben állította fel a rekordot a Budapest Sportcsarnokban.

Az írországi verseny Barsim show-ja mellett a rengeteg technikai problémáról marad emlékezetes. A sprintszámoknál rendszeresen gond volt a startberendezéssel, női 60 méteren pedig az időmérő ment tönkre, így csak annyi biztos, hogy az amerikai váltóval Londonban olimpiai bajnok, távolugrásban 2005-ben szabadtéri világbajnok Tianna Bartoletta győzött, ám hogy milyen eredménnyel, az rejtély marad.