Vágólapra másolva!

Fury tovább menetel Klicsko felé

A szombat este rendezett londoni profi bokszgála felvezető programjában lépett kötelek közé Chris Eubank jr és a veretlen Dimitrij Csudinov, a mérkőzés tétje pedig a WBA szervezet interim bajnoki címe volt. Az esemény fő mérkőzése a Tyson Fury-Christian Hammer nehézsúlyú összecsapás volt. 

A felvezetőben helyet kapó találkozót Csudinov kezdte jobban, megpróbálta irányítása alá vonni a történéseket és néhányszor keményen el is találta Eubank jr-t. A második menetre is maradt a címvédő fölénye, majd a harmadikban felszakadt Csudinov bal szemöldöke. Eubank magára talált és kihasználva gyorsaságát ellenfele fölé tudott kerekedni. Az orosz válaszolgatott Eubank támadásaira, de komoly kárt nem tudott tenni az egyre nagyobb fölényben bokszoló brit öklözőben. A 12. menetben aztán Eubank begyújtotta a rakétákat és letámadta ellenfelét, aki ugyan megpróbált visszatámadni, de a vezetőbíró leléptette a több sebből vérző oroszt. Eubank tehát megszerezte a WBA interim bajnoki címét és visszavágóra hívta az őt korábban legyőző Billy Joe Saunderst.

Fury tovább menetel Klicsko felé

Szombat este a londoni O2 Arenában lépett szorítóba a brit nehézsúlyú kiválóság, Tyson Fury (24-0, 18KO). A WBO-ranglistavezető veretlen bunyós ellenfele a szintén előkelően rangsorolt német-román Christian Hammer volt (17-4, 10KO), a tét pedig a szervezet Nemzetközi Bajnoki címe, valamint a WBO, IBF és WBA világbajnok Vlagyimir Klicsko (63-3, 53KO) kihívásának joga.

A mérkőzés nem hozott különösebb izgalmakat, a komoly fizikai hátrányban levő, ráadásul lassúbb Hammer megnehezíteni sem tudta Fury dolgát. Bár a korai menetekben a hazai pályán bokszoló, gyakran alapállást változtató Fury volt hátramenetben, végig az ő akarata érvényesült, és a román szórványos próbálkozásaival nem érte el őt.

Addig verte, még fel nem adta

Hammer az ötödik menetben padlóra került egy kemény jobbhorogtól, és bár a kiütést sikerült megúsznia a menet hátralevő részében, a mérkőzés irányítását teljesen átvette a brit sztár. A komoly verést kapó, érdemi találatokra képtelen bunyós nyolc menet után elégelte meg az egyenlőtlen küzdelmet, és a sarokban maradva feladta a mérkőzést.

Tyson Fury ezzel a győzellemel 24 profi mérkőzés után is őrzi veretlenségét, és valószínűleg még az idén lehetőséget kap a súlycsoport uralkodója, Vlagyimir Klicsko ellen - írja a Profiboksz.hu