Társoldalunk:

Farkasok elé vetik a kubai boksz szégyenét

2015.03.02. 13:28

23. profi bokszmérkőzésén harmadszor kapott ki Odlanier Solis, az amatőrként olimpiai és világbajnok kubait egy év után ismét Tony Thompson verte meg. Solis promotere, Ahmet Öner szerint a világ legtehetségesebb bunyósát a legszívesebben összeveretné egy feltörekvő fiatallal.

Tony Thompson tizenegy hónappal a tavalyi győzelme után péntek este a törökországi Antalyában ismét megverte Odlanier Solist, az amerikai nehézsúlyú bokszoló ezúttal a 9. menetben TKO-val bizonyult jobbnak a korábban hatalmas tehetségnek kikiáltott kubainál.

Solis teljesítményét felháborodva értékelte promótere, Ahmet Öner, aki a mérkőzés után kifakadt védencére.

Odlanier Solis alulmúlta önmagátForrás: AFP/Patrik Stollarz

"Rengeteg pénzembe és idegeskedésembe került Solis, tök feleslegesen. A világ egyik legtehetségesebb bokszolója, de egyszerűen a kukába dobja mindezt. Hihetetlen, mennyire pocsék bunyót mutatott be. Nem tudok mást mondani, ez az ember egy szégyen a kubai ökölvívásra nézve" - idézte Önert a Profiboksz.hu szakportál. 

Azt mondta, bár élő szerződése van vele, de nagy lépést tett a kihívóból felhozóemberré váló úton. "A farkasok elé fogom vetni őt, bármelyik fiatal, feltörekvő bokszolóval szívesen összeveretem, hogy legalább valami pénzt is lássak belőle" - tette hozzá.