Djokovic bűncselekményt kiált

Novak Djokovic, tenisz
FRANCE, Paris : Serbia's Novak Djokovic reacts during his French tennis Open semi-final match against Latvia's Ernests Gulbis at the Roland Garros stadium in Paris on June 6, 2014. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
A 3228 bérlet közül csupán 291 került forgalomba a pénteken kezdődő Szerbia-Horvátország Davis-kupa-mérkőzés előtt, és emiatt nemcsak a Novak Djokovicra kíváncsi szurkolók háborognak, de a világelső teniszsztár is úgy nyilatkozott, ezért a bűncselekményért valakinek felelnie kell.

A kraljevói Szerbia-Horvátország tenisz Davis-kupa-mérkőzésre mindössze 291 darab, három napra szóló bérlet került forgalomba, 800 belépőt nemzetközi szövetség és a horvát válogatott kapott, a maradék kétezer jegyet viszont nem értékesítették a szervezők.

"Nem létezik, hogy 13 perc alatt elfogyott az összes jegy a kraljevói találkozóra. Vagyis lehetséges, ha 50 bérletet szánnak szabad eladásra. A végén kiderült, hogy minden jegy elkelt, még mielőtt az elárusítás elkezdődött volna. Egyértelmű, hogy valaki bűncselekményt követett el, s ezért valakinek felelnie kell" - idézte a vajdasági Magyar Szó a világelsőt.

Djokovic nagyon dühös Forrás: AFP/Dominique Faget

"Az eladásra szánt bérletek száma 2428, amiből 107-et már a jegypénztáraknál értékesítettek, 190-re pedig ugyanerre a sors vár a mérkőzés napján. A maradék 2131 bérletet pedig fizikai vagy jogi személyekhez kerültek. A nyomozás folytatása során ki fogjuk deríteni, hogy ezen a téren történt-e törvényszegés" - reagált Nebojsa Stefanovic szerbiai belügyminiszter.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Slobodan Zivojinovic, a szerb szövetség tiszteletbeli elnöke is, az egykori ismert teniszező elismerte, hogy Djokovivnak igaza van, és a szerb teniszt nagy szégyen érte.