Társoldalunk:

Magyar származású teniszezőkkel cél a Világcsoport

2015.04.06. 18:58

Magyar származású klasszisokkal próbál feljutni a Világcsoportba a svájci női teniszválogatott. Az április 18-19-i, Lengyelország elleni mérkőzésen Bacsinszky Tímea mellett ott lesz a Fed-kupa-válogatottban Martina Hingis is.

Visszatér a svájci Fed-kupa-csapatba Martina Hingis, a női teniszezők világranglistájának egykori éllovasa, jelenlegi párosspecialista. A magyar származású svájci játékos 1980-ban az akkor Csehszlovákiához tartozó Kassán született, édesapja, a felvidéki magyar Hingis Károly kiválóan beszéli is magyarul.

A 34 éves játékost a svájci szövetség benevezte a lengyelek elleni, április 18-19-én sorra kerülő mérkőzésére, amelyen a Világcsoportba jutás lesz a tét. "Nagyon örülök, hogy Martina csatlakozott csapatunkhoz, köszönöm neki" - mondta Rene Stammbach, a svájci szövetség elnöke.

Martina Hingis 1998 óta nem játszott a Fed-kupábanForrás: Julian Finney/Getty Images/AFP

Hingis 2015-ben három tornát is nyert párosban: Brisbane-ben még a német Sabine Lisicki volt a partnere, Indian Wellsben és Miamiban pedig az indiai Sania Mirza társaként győzött. Legutóbb 1998-ban játszott a Fed-kupában, akkor a svájciak elvesztették a finálét a spanyolokkal szemben.

A csapat bombaerős lehetne, de a világranglista 35. helyén álló, 18 éves Belinda Bencic a sűrű programra való tekintettel lemondta a szereplést. A keretben így Hingis mellett a szintén magyar származású Bacsinszky Tímea (22.), Stefanie Vögele (91.) és Viktorija Golubic (236.) kapott helyet.

Amennyiben Svájc nyerne a Radwanska nővérekkel, Agnieszkával és Urszulával felálló lengyelek ellen, 2004 óta először jutna a legjobb nyolc közé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK