Társoldalunk:

Benedek Dalma két számban indul az Eb-n

2015.04.16. 11:06

A szerb színekben versenyző Ruzicic-Benedek Dalma két számban, K2 500 és 1000 méteren is rajthoz áll Milica Starovic oldalán az április 30-án kezdődő racicei Európa-bajnokságon és a június 14-16-i bakui Európai Játékokon.

A hétszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok Ruzicic-Benedek Dalma két párosszámban indul az idei, csehországi Európa-bajnokságon, illetve a bakui Európai Játékokon.

"Milica Starovic és Ruzicic-Benedek Dalma kiváló eredményt értek el 500 méteren, s az Európa-bajnokságon 1000 méteren is rajthoz állnak, hogy minél jobban összecsiszolódjanak, mivel nagyon kevés versenylehetőségük van. Ennek ellenére hiszem, hogy a hosszabb távon is jó eredményt érnek majd el" - nyilatkozta Miroslav Rodic szövetségi kapitány a Magyar Szónak.

Ruzicic-Benedek DalmaForrás: AFP/Francisco Leong

Benedek Dalma 2012 szeptemberében döntött úgy, hogy miután sorozatban három olimpiáról is lemaradt, inkább országot vált, és férje, a kenus Dusan Ruzicic hazájában, Szerbiában próbál szerencsét.

A kajakos két éve a Montemor-o-Velhóban rendezett Európa-bajnokságon két aranyérmet szerzett egyesben 500 és 1000 méteren is, tavaly utóbbi távon vb-harmadik lett Moszkvában. 

Ezúttal párosban próbál csak szerencsét, egyesben Nikolina Moldovan harcolta ki az Eb-szereplés jogát.