Klicsko következő ellenfele Tyson Fury lehet

Vlagyimir Klicsko, Bryant Jennings, boksz, profi boksz
Wladimir Klitschko of the Ukraine (R) punches Bryant Jennings of the US during their World Heavyweight Championship boxing bout at Madison Square Garden in New York on April 25, 2015. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
A hibátlan mérleggel rendelkező Tyson Fury ellen léphet szorítóba legközelebb Vlagyimir Klicsko, az IBF, a WBA és a WBO nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoka, aki a hét végén sorozatban 19. alkalommal védte meg címét.

Vlagyimir Klicsko (64-3, 53 KO) győzelme után a Bokszvilágszervezet (WBO) egy harmincnapos tárgyalási időszakot írt elő az ukránnak, illetve kötelező kihívójának, Tyson Furynak (24-0, 18 KO). A Daily Mail szerint Frank Warren promóter azt ígérte, hogy megpróbálja Nagy-Britanniába, egy nagy stadionba vinni a csatát.

A hét végén Klicsko hét év után lépett ringbe az Egyesült Államokban ismét, és végül 12 menetben, pontozással legyőzte a kellemetlen stílusú Bryant Jenningst.

Klicsko öklét Jennings is megismerhette Forrás: AFP/Timothy A. Clary

"Nagy kihívás volt Jennings ellen bokszolni, mindent beleadott, amivel kivívta a tiszteletemet. Elég hosszú ideje bokszolok, ez volt a 67. meccsem. Vannak az ember életében izgalmas és kevésbé izgalmas mérkőzések. Nos, ez az utóbbi kategóriába tartozik. De győztem és a győzelmet nem kell megmagyarázni. Folytatjuk, és remélem, hogy a következő összecsapásom már izgalmasabbra fog sikerülni" – idézte az ukránt a Profiboksz.hu szakportál.

Klicsko megerősítette, hogy vissza kell térnie a kötelezettségeihez, és bár nem tudja pontosan, hogy ki lesz a következő ellenfele, úgy véli, Tyson Furyra kell készülnie.

"Egy világbajnoknak mindenhol meg kell tudnia védeni a címét, tehát akár Angliában is bokszolhatunk, majd kiderül. A WBC címe még soha nem volt nálam, egy címegyesítés Deontay Wilderrel tehát óriási lenne. De nem ő lesz a következő, az biztos. Neki is először meg kell védenie az övet, de nagyon remélem, 2016-ban már egymás ellen bizonyíthatunk" - tette hozzá.

Tyson Fury eddigi 24 mérkőzéséből 18-at KO-val nyert meg, legutóbb február 28-án Christian Hammer ellen győzött, aki a 8. menetben feladta a küzdelmet.