Társoldalunk:

Klicsko következő ellenfele Tyson Fury lehet

2015.04.27. 12:07

A hibátlan mérleggel rendelkező Tyson Fury ellen léphet szorítóba legközelebb Vlagyimir Klicsko, az IBF, a WBA és a WBO nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoka, aki a hét végén sorozatban 19. alkalommal védte meg címét.

Vlagyimir Klicsko (64-3, 53 KO) győzelme után a Bokszvilágszervezet (WBO) egy harmincnapos tárgyalási időszakot írt elő az ukránnak, illetve kötelező kihívójának, Tyson Furynak (24-0, 18 KO). A Daily Mail szerint Frank Warren promóter azt ígérte, hogy megpróbálja Nagy-Britanniába, egy nagy stadionba vinni a csatát.

A hét végén Klicsko hét év után lépett ringbe az Egyesült Államokban ismét, és végül 12 menetben, pontozással legyőzte a kellemetlen stílusú Bryant Jenningst. 

Klicsko öklét Jennings is megismerhetteForrás: AFP/Timothy A. Clary

"Nagy kihívás volt Jennings ellen bokszolni, mindent beleadott, amivel kivívta a tiszteletemet. Elég hosszú ideje bokszolok, ez volt a 67. meccsem. Vannak az ember életében izgalmas és kevésbé izgalmas mérkőzések. Nos, ez az utóbbi kategóriába tartozik. De győztem és a győzelmet nem kell megmagyarázni. Folytatjuk, és remélem, hogy a következő összecsapásom már izgalmasabbra fog sikerülni" – idézte az ukránt a Profiboksz.hu szakportál.

Klicsko megerősítette, hogy vissza kell térnie a kötelezettségeihez, és bár nem tudja pontosan, hogy ki lesz a következő ellenfele, úgy véli, Tyson Furyra kell készülnie.

"Egy világbajnoknak mindenhol meg kell tudnia védeni a címét, tehát akár Angliában is bokszolhatunk, majd kiderül. A WBC címe még soha nem volt nálam, egy címegyesítés Deontay Wilderrel tehát óriási lenne. De nem ő lesz a következő, az biztos. Neki is először meg kell védenie az övet, de nagyon remélem, 2016-ban már egymás ellen bizonyíthatunk" - tette hozzá.

Tyson Fury eddigi 24 mérkőzéséből 18-at KO-val nyert meg, legutóbb február 28-án Christian Hammer ellen győzött, aki a 8. menetben feladta a küzdelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK