Véletlenül került kokain a kajakosok italába?

VERTICAL
Hungarian Tamara Csipes poses with her gold medal on the podium of the K1 event of the 39th ICF Flatwater world championships at the Matyeri Lake of Szeged on August 19, 2011. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Egyes sajtóhírek szerint egy buliban, véletlenül került kokain Csipes Tamara és Dombvári Bence italába. Közben a Magyar Kajak-kenu Szövetségben leváltották a fegyelmi bizottság vezetőjét.

A Bors biztos forrásból állítja, hogy a kokain egy buliban került a versenyzők szervezetébe úgy, hogy arról nem is tudtak, következésképpen vétlennek tartják magukat. Erről nyilatkoznának a versenyzők, ám klubjuk, a Honvéd ügyvédje azt tanácsolja, még ne tegyék.

Közben a magyar szövetségben leváltották a fegyelmi bizottság vezetőjét, dr. Lőrinczy Györgyöt, aki 25 éve irányította a testület munkáját. "Érkeztek telefonhívások kollégáktól a részletek miatt, amikor Storcz Botond, a szövetség vezetőedzője hétfő este felhívott, és arról tájékoztatott: a legutóbbi elnökségi ülésen úgy döntöttek, a jövőben már nem én irányítom ezt a bizottságot – nyilatkozta Lőrinczy a Blikknek.

Csipes 2011-ben az év sportolónője lett - most veszélyben a pályafutása Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A testület új vezetője dr. Fábry György lett, hétfőn már ő rendelte el az eljárást a két sportoló ellen. "A fegyelmi bizottság irányítójaként én vállaltam az ügyben eljáró háromtagú tanács vezetését. Még két kollégát felkértem a közreműködésre, de egyelőre nem kaptam választ tőlük. Az is eldőlt, hogy a fegyelmi tárgyalást hétfőre tűztem ki" - mondta Fábry.

Véletlenül került Dombvári italába a kokain? Forrás: MTI/Kovács Tamás

Múlt héten szombaton az Origo kiderítette, hogy kokaint találtak az ötszörös világbajnok Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence mintájában. A két sportoló versenyzői engedélyét ideiglenesen felfüggesztették, a bakui Európa Játékokon biztosan nem indulhatnak, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig a zéró tolerancia elvét szem előtt tartva megvont tőlük mindennemű pénzügyi támogatást. A kajakosok kokainügyével már a rendőrség is foglalkozik.