Társoldalunk:

Véletlenül került kokain a kajakosok italába?

2015.05.06. 08:29

Egyes sajtóhírek szerint egy buliban, véletlenül került kokain Csipes Tamara és Dombvári Bence italába. Közben a Magyar Kajak-kenu Szövetségben leváltották a fegyelmi bizottság vezetőjét.

A Bors biztos forrásból állítja, hogy a kokain egy buliban került a versenyzők szervezetébe úgy, hogy arról nem is tudtak, következésképpen vétlennek tartják magukat. Erről nyilatkoznának a versenyzők, ám klubjuk, a Honvéd ügyvédje azt tanácsolja, még ne tegyék.

Közben a magyar szövetségben leváltották a fegyelmi bizottság vezetőjét, dr. Lőrinczy Györgyöt, aki 25 éve irányította a testület munkáját. "Érkeztek telefonhívások kollégáktól a részletek miatt, amikor Storcz Botond, a szövetség vezetőedzője hétfő este felhívott, és arról tájékoztatott: a legutóbbi elnökségi ülésen úgy döntöttek, a jövőben már nem én irányítom ezt a bizottságot – nyilatkozta Lőrinczy a Blikknek.

Csipes 2011-ben az év sportolónője lett - most veszélyben a pályafutásaForrás: AFP/Kisbenedek Attila

A testület új vezetője dr. Fábry György lett, hétfőn már ő rendelte el az eljárást a két sportoló ellen. "A fegyelmi bizottság irányítójaként én vállaltam az ügyben eljáró háromtagú tanács vezetését. Még két kollégát felkértem a közreműködésre, de egyelőre nem kaptam választ tőlük. Az is eldőlt, hogy a fegyelmi tárgyalást hétfőre tűztem ki" - mondta Fábry.

Véletlenül került Dombvári italába a kokain?Forrás: MTI/Kovács Tamás

Múlt héten szombaton az Origo kiderítette, hogy kokaint találtak az ötszörös világbajnok Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence mintájában. A két sportoló versenyzői engedélyét ideiglenesen felfüggesztették, a bakui Európa Játékokon biztosan nem indulhatnak, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig a zéró tolerancia elvét szem előtt tartva megvont tőlük mindennemű pénzügyi támogatást. A kajakosok kokainügyével már a rendőrség is foglalkozik.