Halepet életveszélyesen megfenyegették

Simona Halep, tenisz
GERMANY, Stuttgart : Security stands next to Romania's Simona Halep during a break in her semifinal against Denmark's Caroline Wozniacki at the WTA Porsche Tennis Grand Prix in Stuttgart, southwestern Germany, on April 25, 2015. AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
Vágólapra másolva!
Egy hónapja durva fenyegetést kapott Simona Halep, a női tenisz-világranglista második helyén álló román játékos, azóta testőrök vigyázzák minden lépését.

Simona Halep azt követően került egy pszichopata látókörébe, hogy elterjedt róla a pletyka, hogy hamarosan titokban feleségül megy barátjához. Egy dán férfi, Jesper Andreassen a Twitteren közel 2000 üzenetet tett közzé, ezekben tönkretétellel és halállal fenyegetőzött.

"Próbáld ki az én poklomat. Meghalsz" - írta Andreassen, aki a hírek szerint tengerészgyalogos volt a dán hadseregben, és akit jól ismernek a kriminológusok. Korábban ugyanis hasonló módon zaklatta az egykori Playmate-et, Amanda Cernyt is.

Halepre biztonságiak vigyáznak Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A ProSport korábban megszólaltatott egy kriminológust, aki szerint Andreassen fenyegetéseit nem szabad félvállról venni, ugyanis a szexuális bűnözők jegyeit lehet rajta felismerni.

Úgy tűni, Halep komolyan vette a történteket, ugyan a héten, Madridban már az első fordulóban kiesett, de azóta Rómában készül az újabb salakos versenyre. De mérkőzésen, edzésen és a magánéletben is testőr vigyázza minden lépését, emiatt a rajongókkal sem tartja a kapcsolatot. Az olasz sajtó értetlenkedett is, mert edzése után hiába várta sok gyerekrajongója, autogramosztás nélkül távozott.

Edzésen is ott áll a pálya szélén a testőr Forrás: Leggo.it/

A sportolók folyamatos fenyegetettségben vannak, egy svéd sorozatgyilkos, Peter Mangs az életrajzi könyvében azt írta, hogy le akarta lőni Zlatan Ibrahimovicot.

Teniszpályán a legismertebb tragédia 1993. április 30-án történt, amikor a hamburgi tenisztornán egy Steffi Graf-rajongó leszúrta Szeles Mónikát.