Safarova sokkolta Sarapovát, Federer nem hibázott

Lucie Safarova, tenisz
FRANCE, Paris : Czech Republic's Lucie Safarova celebrates after winning her match against Russia's Maria Sharapova during the women's fourth round of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 1, 2015. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Marija Sarapova meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett hétfőn a francia nyílt teniszbajnokságon, a címvédőt a 13. helyen kiemelt cseh Lucie Safarova verte. Roger Federer sikeresen befejezte a Gael Monfils elleni, sötétedés miatt félbeszakadt meccsét.

Sarapova 1 óra 50 perc alatt veszített Lucie Safarovával szemben. A 34 nyerő ütést bemutató cseh játékos következő ellenfele a spanyol Garbine Muguruza lesz, aki egymás után másodszor jutott be a Roland Garroson a nyolc közé.

Sarapova a legutóbbi 25 párizsi mérkőzéséből most kapott ki másodszor, az elmúlt három évben rendre döntőt játszott a Philippe Chatrier Stadionban, 2012-ben és tavaly pedig megnyerte a salakos Grand Slam-tornát.

Lucie Safarova nagy meccset nyert Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

2012-ben az olasz Sara Erranit győzte le a döntőben (6:3, 6:2), a következő évben szintén finalista volt, de akkor két 6:4-es szettben alulmaradt a világelső amerikai Serena Williamsszel szemben. Tavaly azonban folytatta sikersorozatát, és végül három kiemeltet verve, a döntőben 6:4, 6:7, 6:4-re felülmúlta a román Simona Halepet.

Marija Sarapova csalódott volt Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Az idei tornán az észt Kaia Kanepit 6:2 6:4-re, majd honfitársnőjét, a szintén orosz Vitalija Diatcsenkót 6:3, 6:1-re, a harmadik fordulóban pedig az ausztrál Samantha Stosurt verte 6:3, 6:4-re.

Federer és Ferrer is negyeddöntős

A férfiaknál a 17-szeres Grand Slam-győztes Federer a vasárnap sötétedés miatt félbeszakadt meccs folytatásában simán verte a hazai közönségkedvenc Gael Monfilst, akitől utóbbi két meccsükön kikapott. A 11. Roland Garros-negyeddöntőjére készülő Federerre honfitársa, Stan Wawrinka vár.

A spanyol Ferrer a vártnál simábban verte a US Open-címvédő horvát Marin Cilicet.

Jól kezdtek a magyar juniorok

A magyar juniorok közül Valkusz Máté és Stollár Fanny is sikerrel vette az első fordulót: Valkusz a szerb Miomir Kecmanovicot, Stollár pedig az olasz Beatrice Torellit verte három szettben.

nyolcaddöntő, férfiak:
Federer (svájci, 2.)-Monfils (francia) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1
Ferrer (spanyol, 7.)-Cilic (horvát, 9.) 6:2, 6:2, 6:4

nyolcaddöntő, nők:
Safarova (cseh, 13.) - Sarapova (orosz, 2.) 7:6 (7-3), 6:4
Muguruza (spanyol, 21.) - Pennetta (olasz, 28.) 6:3, 6:4