Társoldalunk:

Klicsko eddig csak Fury szájalásáról hallott

2015.06.12. 08:06

A nehézsúlyú profi ökölvívás jelenlegi legnagyobb alakja, az IBF, a WBO és a WBA világbajnoka, Vlagyimir Klicsko arra is hajlandó lenne, hogy kötelező kihívója, a veretlen brit Tyson Fury otthonában, Nagy-Britanniában lépjen a kötelek közé.

Vlagyimir Klicsko utoljára tizenöt éve, 2000. július 15-én bokszolt Angliában, a Lennox Lewis-Frans Botha összecsapás előprogramjában, akkor a New London Arenában a hetedik menetben nyert Monte Barrett ellen.

De az ukrán bunyós nyilatkozata alapján szívesen bizonyítana az angolok előtt ismét.

Klicsko Nagy-Britanniában is bunyóznaForrás: AFP/Don Emmert

"Szerintem jól haladunk a tárgyalással, de persze addig semmi nem biztos, amíg nem írtuk alá a szerződést. Nagyon örülnék, ha Angliában bokszolhatnék, de más európai helyszín is szóba kerülhet. De az biztos, hogy az USA-ban nem lenne piacképes a párosunk. Hosszú ideje nem bokszoltam Angliában, de akkor egy óriási gálára és közönségre emlékszem. A britek jó hangosak, a Haye elleni összecsapásomon nagyon is hallottam őket" - idézte Klicskót a Profiboksz.hu szakportál.

Leendő ellenfeléről, a 26 éves, 24 meccsét megnyerő Tyson Furyról azonban egyelőre nem sok mindent tudott elmondani.

Nem láttam túl sok meccsét. Persze, sokat hallani róla, főleg a szájalásáról. Szerintem Furyt többen ismerik a dumálása, mint az ökölvívása miatt. Volt huszonvalahány meccse, láttam őt kesztyűzni néhány menet erejéig még az egyik felkészülésem alatt, mikor Manny Steward meghívta az edzőtáborba. Majd az első sajtótájékoztató után leülök és kielemzem a meccseit, és akkor már több dolgot tudok nyilatkozni róla."