Vágólapra másolva!
Kovács István szerint a borzalmas hazai rendszer az oka, hogy a magyar ökölvívók elkallódnak, és sokan börtönben végzik. Az olimpiai bajnok bokszoló szerint a Fradi focicsapata a legjobb példa arra, hogyan hülyít meg minket a politika.

Kovács István a Hír24-nek adott terjedelmes interjúban részletesen beszél a magyar politikához fűződő viszonyáról, de több sportszakmai kérdést is felvet. Arról is nyilatkozik, hogy szerinte hogyan lehetne egy, a közösség hasznára lévő, nemzetpolitikai feladatokat is ellátó ökölvívást létrehozni, leginkább a nehéz körülmények között élő gyerekek felzárkóztatásával.

"Az elmúlt harminc évből alig akad bunyós, aki a sportkarrier után a civil életben is úgy isten igazán megállta a helyét. Kivéve az edzőket, de ők nem engedték el a hálót, bent maradtak a rendszerben."

"Nem csoda, hogy a srácok elkallódnak, sokan börtönben végzik. Ez lenne az ökölvívás? Sajnos, ha előállok a kritikával, rögtön megkapom az elnöktől a szokásos hazug vádat, hogy lenézem a komplett magyar ökölvívó-társadalmat. Hát a fenét! Szeretem őket, és őszintén fájlalom, hogy nem hozzák ki magukból nemhogy a maximumot, még az optimumot sem" – fogalmazott Kovács István.

Forrás: Origo

Úgy véli, a Fradi a legjobb példa arra, hogyan hülyít, vezet meg minket a politika. "A zöld ultrák nem győzik bojkottálni Kubatov Gábort és az új stadiont. Ahelyett, hogy végiggondolnák, micsoda változáson ment keresztül az egyesület: csodálatos arénában európai szintű csapat játszik, egy év alatt egyszer sem kaptunk ki otthon, a bajnokot 4-0-ra vertük a kupadöntőben, majd 2-0-ra a záró fordulóban, ráadásul jó játékkal."