Mayweather nyitott egy De La Hoya elleni csatára

Oscar De La Hoya, Floyd Mayweather, boksz, profi boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Floyd Mayweather (L) lands a punch on Oscar De La Hoya during their WBC Super Welterweight World Championship, in Las Vegas, Nevada, 05 May 2007. Floyd Mayweather defeated Oscar de la Hoya by a 12-round split decision 05 May to take the World Boxing Council super-welterweight title. AFP PHOTO GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
2007-ben még a nagyváltósúlyúak között mérkőzött meg egymással Floyd Mayweather és Oscar De La Hoya, akkor előbbi megosztott pontozással nyert a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban a Bokszvilágtanács világbajnoki címéért rendezett összecsapáson. Mayweather egyszer már kitáncolt a visszavágó elől, most viszont szívesen ringbe lépne a hét éve visszavonult egykori rivális ellen.

Oscar De La Hoya a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a visszatérést fontolgatja, Floyd Mayweather pedig ezt hallva felajánlott egy visszavágót a már 42 éves, jelenleg promóterként tevékenykedő legendának.

"Valamit hallottam arról, hogy Oscar vissza akar térni. Ha komolyan gondolja, és ő is akarja, szeptemberben összerázhatunk egy visszavágót. Megcsinálhatjuk nagyváltóban. Ezt ő is tudja már. Azt mondta korábban, mindig is vissza akart nekem vágni, akkor szeptemberben mehet a dolog" - idézte a veretlen világbajnokot a Profiboksz.hu szakportál.

Nyolc éve Mayweather (balra) megosztott pontozással nyert Forrás: AFP/Gabriel Bouys

De La Hoya természetesen azonnal reagált. "Hallottam, hogy Floyd most akar visszavágót adni nekem. Az első meccsünknek volt egy visszavágó opciója, egy éven belül le kellett volna játszanunk. Ő egy évvel és egy nappal a mérkőzés után vonult vissza. Én visszavonultam, és jól érzem magam, boldog és elégedett vagyok. Nem fogok visszatérni, inkább a Golden Boy Promotions fejlesztésébe fektetem az energiámat" - mondta.

A két bunyós 2007 májusi mérkőzését megosztott pontozással Mayweather nyerte, a rendkívül szórakoztató 12 menetes ütközet utolsó három percében a nézők felállva buzdították a két világklasszist. A pontozók közül végül kettő Mayweathert (116-112, 115-113), míg egy De La Hoyát látta jobbnak (113-115).