Doppingolhatott az olimpiai bajnok úszó

Kylie Palmer, úszás
CHINA, Shanghai : Australia's silver medalist Kylie Palmer celebrates on the podium during the award ceremony of the women's 200-metre freestyle swimming event in the FINA World Championships at the indoor stadium of the Oriental Sports Center in Shanghai on July 27, 2011. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Vágólapra másolva!
Pozitív lett a doppingtesztje, így nem indulhat az augusztusi, kazanyi világbajnokságon Kylie Palmer, az ausztrálok olimpiai bajnok úszója. A sportoló még a 2013-as vébén produkált pozitív mintát, azonban ő tagadja, hogy tiltott szerrel élt volna.

Kylie Palmer 2013-as barcelonai vb-n levett mintájáról derült most ki, hogy pozitív. Az ausztrálokat idén áprilisban értesítették erről. A késlekedésnek az lehet az oka, hogy néhány nagyobb sportesemény kapcsán a lefagyasztott mintákat újraelemzik, alkalmazva a legújabb vizsgálati módszereket.

Az eredmény azért érdekes, mert csak a 2013. július 31-én levett A és B minta mutatta ki tiltott szer minimális jelenlétét, a hat nappal korábban és két nappal később levett vérminta nem.

Vizsgálják Kylie Palmer 2013-as mintáját Forrás: AFP/Mark Ralston

A 25 éves versenyzőt, aki 2008-ban, Pekingben a 4x200-as női gyorsváltó tagjaként arany-, majd négy évvel később, Londonban ezüstérmes lett, kizárták a csapatból. Palmer - aki tagadja, hogy tiltott szerrel élt volna - kedden elfogadta az ideiglenes felfüggesztést, és azt, hogy a végleges döntésig nem versenyezhet.

Amennyiben vétkesnek találják, kétéves eltiltásra számíthat, és nem indulhat a jövő évi riói játékokon sem.