Vágólapra másolva!
Betegsége ellenére Cseh László is indul Győrben, a szombaton kezdődő országos úszóbajnokságon, míg Hosszú Katinka ezúttal nem készül éremhalmozásra.

„Péntek óta nem tudok kimozdulni a házból, így az edzéstervem is felborult, de a bajnokságon karcsúra lefogyva is ott leszek” – ígérte a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának nyilatkozó Cseh László, aki vírusos megbetegedéssel küzd. „A világbajnoki részvételhez szükséges szinteket már megúsztam, de még szükségem van egy jól sikerült és visszajelzéseket adó elővizsgára a kazanyi világbajnokság előtt” – mondta a háromszoros olimpiai ezüstérmes.

Cseh Lászlónak most nincs sok oka az örömre Forrás: Jump City

A 29 éves világ- és Európa-bajnok számára azért is különleges a szombaton kezdődő és a kazanyi világbajnokság menetrendjét követő országos bajnokság, mert átigazolása és edzőváltása után most először szerezhet érmeket és pontokat az Egri Úszóklubnak.

Újdonság a bajnokságon az is, hogy a nyolcnapos versengésnek most először a Győr új büszkeségének számító korszerű uszoda ad otthont,

amely hazai pályát jelent Jakabos Zsuzsanna számára. A vállműtétje után újra csúcsformájához közelítő úszó idén azzal büszkélkedhet, hogy a 200 pillangó világranglistáján pillanatnyilag ő a legjobb magyar, megelőzve Hosszú Katinkát és a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliánát.

A Santa Clarából öt aranyéremmel szerdán hazaérkező Hosszú Katinka, a 200 és a 400 méteres vegyes idei világranglista-vezetője idén nem készül számhalmozásra, annak ellenére, hogy távollétében a szövetség udvariasan valamennyi számra benevezte.

Hosszú és az edzője döntenek majd a helyszínen arról, hogy végül mennyi rajtot vállalnak be. Még az is előfordulhat, hogy - a kazanyi vébére előretekintve – három-négy nap után a versenyzésből edzésre váltanak át, de ez csak a jövő hét elején fog kiderülni. Ahogy az is, hogy Gyurta Dániel a 100 vagy 200 mellúszást választja, vagy éppen mind a két erősségét.