Rövidebb menettel mentették meg a megrogyott bokszolót

Jessie Vargas, Timothy Bradley, boksz, profi boksz
UNITED STATES, Los Angeles : LOS ANGELES, CA - JUNE 27: Timothy Bradley Jr. battles Jessie Vargas in their Interim WBO World Title welterweight fight at StubHub Center on June 27, 2015 in Los Angeles, California. Bradley won in a unanimous decision. Stephen Dunn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Furcsa véget ért a korábbi kisváltó-, és váltósúlyú profi világbajnok bokszoló, Timothy Bradley és a Bokszvilágszövetség kisváltósúlyú világbajnoka, Jessie Vargas közötti, szombat este Carsonban rendezett váltósúlyú mérkőzés.

Timothy Bradley (32-1-1, 12 KO) néhány éve még súlycsoportja egyik legjobbjának számított, 2011-ben Joel Casamayort, 2012-ben Manny Pacquiaót, 2013-ban pedig előbb Ruszlan Provodnyikovot, majd Juan Manuel Marquezt is legyőzte. 31 meccsen aratott 31 győzelme után azonban a tavalyi év nem sikerült igazán, előbb egyhangú pontozással kikapott Manny Pacquiaótól, aztán december 13-án Diego Gabriel Chaves ellen döntetlent ért el.

"Ha nem nyerjük meg ezt a mérkőzést, akkor Timothy ismét hátra lép egyet, és drámai lesz a helyzete, hiszen ki tudja, visszakerülhet-e még egyszer olyan magasságokba, ahol korábban járt” - nyilatkozta a mérkőzés előtt Bradley edzője, Joel Diaz.

Bradley (j.) elvette Vargas veretlenségét Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Dunn

Jessie Vargas (26-1, 9 KO) utolsó mérkőzésén Antonio DeMarcót győzte le, 12 menetben pontozással, de ez nem meglepő, hiszen a legutóbbi tíz mérkőzése hasonlóképpen ért véget, kiütéssel négy éve zárt utoljára bokszcsatát.

Az utolsó menet hét másodperccel rövidebb volt

A Profiboksz.hu szakportál tudósítása szerint a WBO szervezet interim bajnoki övéért rendezett mérkőzésen Bradley méretbeli hátránya ellenére is fiatal ellenfele fölé tudott nőni és jobbkezesei rendre Vargas fejen landoltak. Vargas kitartóan próbálta eladni a jobb csapottat, amitől Bradley bal szeme bedagadt, de mind távolról, mind belharcban a korábbi világbajnok volt eredményesebb.

A záró menetben, nagyjából 20 másodperccel a végső gongszó előtt Vargas ismét eladott egy jobb csapottat, amitől Bradley megrogyott és hátramenetbe kényszerült. Vargas megpróbálta kiütni a bajban lévő ellenfelét, aki kapaszkodásba menekült, de Pat Russell vezetőbíró közbelépett és beszüntette a találkozót.

Mint kiderült, Russell bíró úgy hallotta, hogy megszólalt a menet végét jelző gong és azért ugrott a felek közé és nem azért, hogy leléptesse a megsebzett Bradleyt.

Az utolsó menet hivatalosan 2 perc 53 másodpercig tartott. Vargas nem volt boldog a végkifejlettel, hiszen a pontozás nem neki kedvezett, 115:112,116:112,117:111 arányban Bradley nyerte a végig izgalmas, közönségszórakoztató csatát.