Cseh László a japánok miatt változtat taktikát

Cseh László győztes Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY úszó Berlin, 2014. augusztus 20.
Cseh László a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 20-án. Cseh László aranyérmes lett.
MTI Fotó: Kovác
Berlin, 2014. augusztus 20. Cseh László a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 20-án. Cseh László aranyérmes lett. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Plagányi Zsolt, Cseh László régi-új edzője szerint a háromszoros olimpiai ezüstérmes klasszis ezúttal nem 200 vegyesen, hanem 200 pillangón parádézhat a kazanyi világbajnokságon.

Cseh László kilenc érmet - közte három aranyat - nyert a nemrég befejeződött országos bajnokságon, pedig nem is volt egészséges. Ezzel ő lett a győri viadal legjobb férfi versenyzője.

Plagányi szerint a csaknem egy hétig tartó vírusos gyomorfertőzés és annak kellemetlen velejárói miatt Cseh László lefogyva és kicsit le is gyengülve tulajdonképpen előnyt adott a vetélytársainak. "Csak biztató jel lehet, hogy még így is a világ idei negyedik legjobb eredményét úszta 200 pillangón. Ez a szám lehet Kazanyban az aduásza, de ott lesz a talonban a 100 pillangó is, ahol nagy eredményt tartogat a világbajnokságra" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatának a szakember.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Kész a forgatókönyvem a július 28-i kiutazásunkig arra, hogy miként veszünk vissza terhelésből és helyezzük a súlyt a gyorsítást elősegítő feladatokra.

Kevésbé vagyok biztos abban, hogy mit hozhat a 200 méteres vegyes, mert a japánok nagyon rágyúrtak erre a számra,

de az elkövetkezendő hetekben sok minden történhet. Remélem, hogy csak jó dolgok" - folytatta Plagányi, majd kifejtette, hogyan vette le a terhet a nemsokára 30 éves úszó válláról.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Elmondtam, hogy ha nem tudjuk valóra váltani a terveinket, a sikertelenségért egyedül én fogok felelősséget vállalni, a jövő pazar teljesítményei viszont elsősorban az ő érdemei lesznek, hiszen most már két évtized kemény munkája és csodálatos eredményei állnak mögötte."

Itt lesznek a kazanyi vb úszóversenyei:

A kazanyi vizes vb-t július 24-től augusztus 16-ig rendezik meg.