Nem engedné a leszbikus teniszezők közé a lányát

Szerhij Sztahovszkij, tenisz
FRANCE, Paris : Ukraine's Sergiy Stakhovsky returns the ball to US Steve Johnson during the men's second round of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 27, 2015. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Eddig egy két évvel ezelőtti, Roger Federer elleni wimbledoni győzelemmel hívta fel magára a figyelmet Szerhij Sztahovszkij, mostanában azonban homofób kijelentései miatt támadja mind a WTA, mind az ATP. Az ukrán teniszező szerint a női mezőny fele leszbikus, ezért sohasem engedné, hogy lánya ezt a sportágat válassza.

A világranglista 49. helyén álló ukrán sportolóval az Xsport.ua portál készített interjút, amelyben nyíltan beszélt a teniszben uralkodó állapotokról.

"Abban biztos vagyok, hogy a férfi világranglista 100 legjobbja között nincsenek melegek. Az ATP-nél normális légkör uralkodik. A WTA Tourokon indulók legalább fele leszbikus. El tudja képzelni? A fele. Szóval biztosan nem engedem majd, hogy a lányom teniszezzen" - mondta.

Szerhij Sztahovszkij Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

De annak sem örülne, ha a lánya egy teniszezőhöz menne majd feleségül. "Amint a lányom megszületett, megértettem, hogy nekem előbb vagy utóbb pisztolyra lesz szükségem. De komolyra fordítva a szót, mindig tiszteletben tartom majd a lányom választását. De tudom, hogy a szerelem kegyetlen tud lenni."

A női teniszezők nemzetközi szövetségének (WTA) vezetője, Stacey Allaster azt mondta, szomorú arra gondolni, hogy vannak még olyan szűk látókörű emberek, akik a szexuális irányultságról is képesek gúnyosan beszélni.

A férfi szövetség (ATP) ügyvezető elnöke, Chris Kermode keményebben fogalmazott.

Az ügyet ki fogjuk vizsgálni, és majd meghatározzuk a további lépéseket" - mondta.

Sztahovszkij az idei wimbledoni tornán már az első fordulóban búcsúzott, miután öt szettben kikapott a horvát Borna Corictól.