Serena Williams letarolja a női teniszvilágot

Williams, Serena Wimbledon, 2015. július 11.
Az amerikai Serena Williams a bajnoki trófeával, miután 6:4, 6:4 arányban legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát az angol nemzetközi teniszbajnokság niői egyesének döntőjében Wimbledonban 2015. július 11-én. (MTI
Wimbledon, 2015. július 11. Az amerikai Serena Williams a bajnoki trófeával, miután 6:4, 6:4 arányban legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát az angol nemzetközi teniszbajnokság niői egyesének döntőjében Wimbledonban 2015. július 11-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Vágólapra másolva!
A világelső Serena Williams hatodik egyéni címét szerezte meg a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyében, miután a szombati döntőben két szettben legyőzte a 20. helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzát. Serena Williams hatodik alkalommal vehette át Wimbledonban a győztesnek járó trófeát, amelyet Edward kenti herceg, az All England Tennis Club elnöke adott át.

Női egyes, döntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Muguruza (spanyol, 20.) 6:4, 6:4

A 21 éves spanyol teniszező nagy meglepetésre rögtön elvette a magához képest gyengén kezdő Serena Williams adogatását. Az amerikai 4:4-nél érte utol kiválóan teljesítő ellenfelét, s meg is nyerte a nyitószettből hátralevő két játékot. A második játszmában 2:1-es előnynél brékelt az addigra magára találó 33 éves Williams, s bár 5:1-es hátrányból 5:4-ig még fel tudott zárkózni az élete első GS-fináléját játszó Muguruza, egyenlítenie nem sikerült.

Az immár 21-szeres Grand Slam-győztes amerikai játékos - aki a második fordulóban Babos Tímeát búcsúztatta - 1 óra 22 perc alatt késztette megadásra riválisát a szombati fináléban az All England Tennis Clubban.

Verhetetlen Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Serena Williams egymást követő 28. GS-mérkőzésén diadalmaskodott, idei harmadik Grand Slam-tornáját is megnyerve ezzel az Australian Open és a Roland Garros után. A tavalyi US Openen is első Serena Williams így egyszerre birtokolja a négy GS-torna bajnoki címét, s továbbra is megvan az esélye arra, hogy egy naptári éven belül egyetlen GS-viadalon se találjon legyőzőre.

Ez a tenisztörténelemben eddig mindössze öt embernek sikerült, legutóbb 1988-ban a német Steffi Graf volt képes rá.

- utalt a mérkőzés utáni nyilatkozatában Williams a 2003-as teljesítményének megismétlésére, amikor az Australian Open megnyerése után először birtokolta egyszerre a négy GS-torna bajnoki címét. Ez a nők közül Williams előtt csak Maureen Connolly Brinkernek, Margaret Smith Courtnak, Steffi Grafnak és Martina Navratilovának sikerült.

"Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen hosszú idő után ismét képes voltam rá" - tette hozzá.