Fury lenne Klicsko agyturkálója

Tyson Fury, Vlagyimir Klicsko, boksz
GERMANY, Düsseldorf : Ukrainian box champion Wladimir Klitschko (R) and his challenger, Tyson Fury of Britain, pose on the sidelines of a press conference at the Espri Arena stadium in Duesseldorf, western Germany, on July 21, 2015. Klitschko is to defend his WBA, IBF and WBO heavyweight world titles against Tyson Fury of Britain on July 24, 2015. AFP PHOTO / DPA / ROLF VENNENBERND
Vágólapra másolva!
Október 24-én vívja élete első profi nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzését a veretlen bokszoló, Tyson Fury. A brit ökölvívó ellenfele a WBO, az IBF és a WBA világelsője, Vlagyimir Klicsko lesz, akiről Fury úgy véli, hogy mentálisan gyenge ember.

"Szerintem sikerült felhúznom azzal a kis játékkal, amit űztem vele, ezt ilyen okosan még senki sem tette vele. Úgy gondolom, hogy a felvezetésben kell megtörnöm, ez lehet a kulcs a győzelemhez" - idézte Tyson Furyt a Profiboksz.hu szakportál.

"Vlagyimir mentálisan gyenge ember. Lehet, hogy foglalkozik pszichológiával, de a meccs után engem fog majd felkérni, hogy legyek az agyturkálója. Most is ugyanolyan jó, mint 25 vagy 35 évesen. Nem akarom, hogy a meccs után azt vágják a fejemhez, hogy egy kiégett embert vertem meg" - tette hozzá.

Tyson Furyés Vlagyimir Klicsko Forrás: AFP/Rolf Vennenbernd

Fury szerint azonban egy esetleges győzelemmel ő lehetne a király. "Ha megverem, nyugodtan mondhatom azt, amit Muhammad Ali, vagyis, hogy én vagyok a legnagyobb. Olyan embert fogok letiporni, akit tizenegy éve nem tudtak legyőzni. Aztán szétzúzom Deontay Wilder állát is egy jól irányzott csapással."