Túl gyorsan úszott egy magyar az ifiolimpián

Késely Ajna; Large, Emily; Trivino Escribano, Ariadna aranyérem  eredményhirdetés Érem, kitüntetés ezüstérem  Tbiliszi,
Tbiliszi, 2015. július 27. Az aranyérmes Késely Ajna (k) a második helyezett brit Emily Large (b) és a harmadik helyen végzett spanyol Ariadna Trivino Escribano a 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Tbilisziben 2015. július 27-én. MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Vágólapra másolva!
Négy érmet nyertek hétfőn a magyarok a Tbilisziben zajló európai ifjúsági olimpiai fesztiválon. Az aranyérmes Késely Anna annak ellenére győzni tudott, hogy az első ötvenen gyorsabban úszott, mint tervezte.

Késely Anna a 200 méteres pillangó döntőjében 2:15:04-es idővel nyert aranyérmet. A verseny után elmondta,

az idejével egyáltalán nem elégedett, és azzal sem, hogy az első ötvenet a tervezettnél gyorsabban úszta,

noha belülről ezt nem érezte. "Sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy az erőmet optimálisan be tudjam osztani kétszázon" – tette hozzá önkritikusan.

Késely Ajna (középen) aranyérmet nyert Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

Márton Richárd 1:50:42-vel a harmadik helyen végzett a 200 méter gyorsúszás döntőjében. Röviddel később ismét vízbe ugrott, és szintén bronzérmet nyert a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként Végh Istvánnal, Barta Mártonnal és Holló Balázzsal.

Gyurinovics Fanni a 400 m vegyes döntőjében negyedikként zárt.

Pavuk Tira eközben 2000 méter akadályfutásban állt rajthoz. Viszonylag lassan kezdett, körökön keresztül a hatodik-hetedik helyen haladt, ám

a hajrát megnyomta, és harmadikként ért célba.

Lány kosárlabda-válogatottunk 67-53-ra legyőzte Lettország csapatát az első csoportmérkőzésen, és bizakodva készülhet a baltiaknál jóval komolyabb játékerőt képviselő oroszok és a franciák ellen.

Fiú kézilabdázóink hatgólos előnyt leadva kaptak ki 27-24-re Norvégiától.

Teniszezőink közül Khin Dániel esélyt sem adott a liechtensteini Serafin Zuendnek (6:0, 6:0) az első fordulóban, a következő körben a belga Tibo Colson lesz az ellenfele. Spéder Eszter (Juvan, 4:6, 0:6), Visontai Tímea (Paulenka, 1:6, 1:6) és Vörös Máté (Davlianidze, 4:6, 3:6) viszont búcsúzott az egyes küzdelmeitől.