Gyurta példátlan sikerre készül

Gyurta Dániel, olimpiai bajnok, olimpikon, sportoló, mellúszás, úszás, úszó, sport,
London, 2012. augusztus 1. Gyurta Dániel örül, miután első helyen ért célba a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 200 méteres mellúszás döntőjében, az Olimpiai Park területén lévő Vizesközpontban 2012. augusztus 1-jén. A versenyző világcsúccsal aranyérmes lett. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szilágyi Liliána lesz az egyetlen magyar versenyző a kazanyi vizes világbajnokság csütörtöki döntőiben, ő a 200 méter pillangó fináléjában szerepel. Gyurta elő- és középfutamot úszik, Hosszú visszalépett.

A szerdai előfutamokból Szilágyi a harmadik legjobb idővel jutott tovább, majd az esti elődöntőben is összesítésben a harmadik helyet szerezte meg. A szám fináléja csütörtökön 17.20 órakor kezdődik.

Hosszú a pihenés mellett döntött

A délelőtti előfutamokban a magyarok közül elsőként elvileg Hosszú Katinkát láthatta volna a közönség, a 200 méter vegyesen világcsúccsal aratott sikerét, valamint a 200 méter gyorson elért ötödik helyét követően ezúttal 100 méter gyorson indulna a hét egyéni számot vállalt klasszis. Szereplése sokáig kérdéses, végül jelezte, hogy inkább visszalép és pihen.

Őt 200 méter háton Balog Gábor követi, majd 100 mellen Sztankovics Anna indul.

Gyurta megcélozza a történelmi sikert

Ezt követően Gyurta Dániel, a férfi 200 méter mell egyeduralkodója áll rajthoz. Az olimpiai bajnok példa nélküli tettre készül, ugyanis ő lehet az úszósportban az első, aki ugyanabban a számban háromszor is megvédi világbajnoki címét.

London, 2012. augusztus 1. Gyurta Dániel örül, miután első helyen ért célba a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 200 méteres mellúszás döntőjében, az Olimpiai Park területén lévő Vizesközpontban 2012. augusztus 1-jén. A versenyző világcsúccsal aranyérmes lett. MTI Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor


A férfi vízilabda-válogatott az 5-8. helyért folytatja szereplését, Benedek Tibor együttese 16 órától az amerikaiakkal találkozik.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.