Kucsera bevallotta, kokainnal akart lazítani

Kucsera Gábor, kajak-kenu
Szolnok, 2014. július 8. Kucsera Gábor (k) a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott edzésén a szolnoki edzőtáborban 2014. július 8-án.
Vágólapra másolva!
Csipes Tamara és Dombvári Bence tavaszi lebukását követően újabb kokainügy borzolja a kajak-kenu sportot, ezúttal Kucsera Gábor akadt fenn a szövetségi ellenőrzésen. A 32 éves világbajnok eltiltásra számíthat, ezzel véget is érhet profi pályafutása.

A Vasas sportolójának szervezetében július 18-án, a második vb-válogató után elvégzett teszt mutatta ki a drog nyomait, Kucsera Gábor így hiába harcolta ki K1 1000 méteren a milánói vb-indulás jogát, nem vehet részt az olimpiára kvalifikáló eseményen.

"Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek" - nyilatkozta Kucsera Gábor a Blikknek.

Kucsera Gábor Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Mélységesen elítéljük, amit a versenyző tett, aki ezzel súlyosan a sportág becsületébe gázolt" - mondta Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója.

A versenyzőre akár négyéves eltiltás is várhat, ez profi pályafutása végét is jelentheti.