Örökös eltiltást kaptak bundázás miatt

Daniele Bracciali, Potito Starace, tenisz
CZECH REPUBLIC, Ostrava : Italy's Potito Starace (R) and Daniele Bracciali react after loosing against Czech Republic's Radek Stepanek and Tomas Berdych during their Davis Cup World Group first round tennis match between Czech Republic and Italy at the Ostrava's Cez Arena on February 11, 2012. Stepanek and Berdych won the match 6-3, 6-4, 6-2. AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
Vágólapra másolva!
Az Olasz Tenisz Szövetség bundázás miatt örökös eltiltással sújtotta Potito Staracét és Daniele Braccialit.

Lehallgatott telefonbeszélgetések és elfogott internetes beszélgetések alapján kiderült, hogy Starace kenőpénzért veszítette el 2011-ben a casablancai torna döntőjét 6:1, 6:2-re a spanyol Pablo Andujar ellen. Bracciali 2007-ben egy Rhode Island-i mérkőzést "adott el".

Angelo Binaghi, a szövetség elnöke közölte, ha a bíróság elítéli a két játékost, akkor kártérítési pert is indít ellenük.

Daniele Bracciali és Potito Starace Forrás: AFP/Michal Cizek

A 34 éves Starace legjobbjaként 27. volt a világranglistán, négyszer jutott döntőbe ATP-tornán, összkeresete pedig 3,78 millió dollár. A rangsor 49. helyén is megfordult, 37 esztendős Bracciali egyesben egy, párosban pedig öt versenyt nyert.

A két teniszezőt 2007-ben már az ATP is eltiltotta tiltott szerencsejáték miatt, mert mindketten mérkőzésekre - igaz, nem a sajátjaikra - fogadtak. Akkor Starace hathetes eltiltást kapott és 30 ezer dollárt volt köteles fizetni, míg Bracciali három hónapig nem szerepelhetett és 20 ezer dolláros bírságot kapott.