Társoldalunk:

Jakabos: Utálom ezt

2015.08.09. 10:23

Jakabos Zsuzsanna csalódottan nyilatkozott, miután nem jutott döntőbe a 400 méteres vegyes úszásban a kazanyi világbajnokságon.

Jakabos jól kezdett, féltávnál még az élmezőny tagja volt, de mellen és gyorson már nem tudta tartani a tempót, és végül 4:38.94 perces idővel a hatodik lett a futamban. Ez összesítésben a 11. helyhez volt elég, vagyis Jakabos nem jutott be a délutáni fináléba.

"Ennél lassabban már nem tudok kezdeni. Meglehetett volna a döntő, ha kicsit jobban úszom. Csalódás a vébé, és utálom ezt, mert olyan, mintha az egész évemet hiába dolgoztam volna végig. Egyszer csak összejön majd, két és négy év múlva is lesz vébé" - mondta Jakabos, aki egyéniben nem jutott döntőbe Kazanyban: 50 méter gyorson a 35., 200 vegyesen a 11. lett. Az egyetlen döntőt a vébén először szereplő vegyes-vegyesváltóval úszta, ahol a magyar csapat nyolcadikként zárt.

Ez most nem az ő vébéje voltForrás: MTI/EPA/Patrick B. Kräemer

Jakabos két éve, a barcelonai vébén 200 pillangón 5., 200 és 400 vegyesen pedig egyaránt 6. lett, de még abban az évben egy vállműtéten esett át. A műtét után tavaly ott volt a berlini Eb-n, ahol a 4x200 méteres gyorsváltóval bronzérmes lett. A mostani vébé ugyan nem sikerült neki, de a riói olimpia és a két év múlva esedékes, budapesti világbajnokság komoly motivációt jelenthet.