Dacolt a cápákkal az új-zélandi úszónő

Kim Chambers, úszás
Az új-zélandi Kim Chambers az első nő, aki átúszta a Farallon-szigetek és San Francisco közötti 50 kilométeres távot
Vágólapra másolva!
Az új-zélandi Kim Chambers az első nő, aki átúszta a Farallon-szigetek és San Francisco közötti 50 kilométeres távot, melyet az egyik legveszélyesebbnek tartanak a világon.

A 38 éves sportoló péntek este ugrott a hideg vízbe a Farallon-szigeteknél, és 17 óra 12 perc elteltével érte el a híres hidat. Útján hajó követte, fedélzetén anyja és 16 tagú csapata, mely az úszóra leselkedő veszélyeket igyekezett elhárítani.

"Megpillantottam a Golden Gate-t és amikor az ember azt látja, már tudja, hogy oda el kell jutnia, de nagyon-nagyon nehéz volt" - nyilatkozott Chambers a KTO televíziónak.

Kim Chambers teljesítette az 50 kilométeres távot Forrás: Sfgate.com

Eddig négy férfi teljesítette a távot, mely a szigeteknél élő elefántfókákért rendszeresen odalátogató nagy fehér cápák miatt veszélyes. Chambers arra az időszakra tervezte az úszást, amikor a szezonálisan ott vadászó cápák távol vannak, csak az állandó "lakosoktól" kell tartani.

"Azt gondolják rólam, bolond vagyok, hogy cápák közé merészkedem, de ez az ő élőhelyük, hol lennének máshol? Szerintem csodálatos teremtmények" - magyarázta az úszó a San Francisco Chronicle-nek.

Kim Chambers Forrás: Sfgate.com

Chambers korábban balett-táncos volt és azért kezdett úszni, hogy felépüljön a balesetből, melyben majdnem elvesztette az egyik lábát.

Az új-zélandi hosszútávúszó a hetedik - a nők közül a harmadik -, aki teljesítette a maratoni úszótávokból álló Ocean's Seven nevű kihívást, melybe olyan szakaszok tartoznak, mint a Gibraltári-szoros, a hawaii Molokai-szoros vagy az Írország és Skócia közötti Északi-csatorna.