Nisikori simán legyőzte Nadalt Montrealban

Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal celebrates winning the second set tie-break against Ukraine's Alexandr Dolgopolov during their first round match on the second day of the ATP Aegon Championships tennis tournament at the Queen's Club in west London on June 16, 2015. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A világranglistát vezető, első helyen kiemelt Novak Djokovic vesztes állást megfordítva biztosította helyét a legjobb négy között a 4,18 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztornán.

A szerb játékos a nyitószett elbukása után a másodikban úgy győzött a lett Ernests Gulbis ellen, hogy kétszer is meccslabdát hárított. A harmadik játszmában aztán már állva hagyta riválisát, aki ekkor már csupán egyetlen gémet tudott nyerni.

Nem jutott be az elődöntőbe ugyanakkor a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal, akit két szettben, meglehetősen simán vert meg a japán Nisikori Kej. Kettejük előző hét mérkőzését Nadal nyerte. A másodikként rangsorolt brit Andy Murray a címvédő francia Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta, utóbbi honfitársa, Jeremy Chardy pedig az amerikai John Isnert ütötte el a továbbjutástól.

Nadal nem jutott a négy közé Forrás: AFP/Adrian Dennis

Eredmények, negyeddöntő:
Murray (brit, 2.)-Tsonga (francia, 10.) 6:4, 6:4
Nisikori (jpán, 4.)-Nadal (spanyol, 7.) 6:2, 6:4
Djokovic (szerb, 1.)-Gulbis (lett) 5:7, 7:6 (9-7), 6:1
Chardy (francia)-Isner (amerikai, 16.) 6:7 (9-11), 7:6 (15-13), 7:6 (6-4)