Vágólapra másolva!
Kugler Attila nem jutott be a szombati A döntőbe a kajak egyesek 1000 méteres versenyében a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ezzel pedig egy kvótaszerzési esélye elúszott a magyar válogatottnak.

A Vasas versenyzője a csütörtök délelőtti előfutamban negyedik lett, és már akkor látni lehetett, hogy bravúrra lenne szüksége a legjobb kilenc közé kerüléshez. Ez végül nem sikerült, a délutáni középfutamban csupán a nyolcadik helyen ért célba, így befejezte szereplését. A döntőben hét riói kvótát osztanak majd ki. Magyarország a jövő évi, duisburgi pótkvalifikációs versenyen juthat még indulási joghoz férfi kajak 1000 méteren.

Az elátkozott szám

Ebben a számban az év elején még biztosnak tűnt Dombvári Bence indulása, a Honvéd kajakosa azonban tavasszal megbukott a drogteszten, így eltiltották. Később, a válogatón Kucsera Gábor harcolta ki a vb-részvétel jogát, de két hete róla is kiderült, hogy a doppingmintájában kokain nyomaira bukkantak, Kugler ezek után kapta meg a számot.

A K-1 500 méteren érdekelt Kárász Anna vele szemben magabiztosan lépett tovább a legjobb kilenc közé, ahol ugyancsak hét riói indulási jog talál majd gazdára. A Démász-Szeged 23 éves kajakosa ráadásul a négy középfutamot összesítve a legjobb időt érte el, így bizakodva várhatja a finálét.

Kárász Anna remek időt ment Forrás: Origo

Sok a hínár

"Nagyon hínáros a víz, ráakadt egy a hajómra is, és a lapátommal is kiemeltem egyet – mondta a mérlegelésnél Kárász. – Ezzel együtt majdnem maximális pályát mentem. Jól érzem magam, az ellenfeleket nem igazán figyelem. Nyerni szeretnék a döntőben."

Továbbjutott a szombati fináléba az 500 méteres kenu párosoknál szereplő Sarudi Pál és Forgó Christopher is, akik a délelőtti második helyet követően most remek hajrával megelőzték a németeket, és elsőként rúgták be a hajójukat a célba. Ez a szám nem szerepel az olimpiai programban.