Amerikai bokszsztárok a Krím-félszigeten

Roy Jones Jr., Vlagyimir Putyin, boksz
-, Sevastopol : A picture taken on August 19, 2015 shows Russian President Vladimir Putin (R) shaking hands with US boxer Roy Jones Jr. during a meeting in Sevastopol, Crimea. Russian President Vladimir Putin on August 19 said he would be glad to grant a request for Russian citizenship from US boxer Roy Jones Jr. as the multiple world champion visited Russian-annexed Crimea. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEXEI NIKOLSKY
Vágólapra másolva!
November végén két legendás profi bokszoló, Mike Tyson és Roy Jones Jr. is a Krím-félszigetre látogat. Utóbbi még abban is reménykedhet, hogy promótere leköt számára egy moszkvai mérkőzést.

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, Mike Tyson (50-6, 44 KO) csak Vlagyimir Hrjunov meghívására utazik a Krim-félszigetre, erről a promóter maga számolt be a TASZSZ hírügynökségnek.

De ugyancsak vendég lehet a korábbi közép-, nagyközép-, félnehéz- és nehézsúlyú világbajnok Roy Jones Jr. (62-8, 45 KO) is, aki másfél orosz állampolgárságot kért Vlagyimir Putyintól.

Roy Jones nem viccelt, mindjárt Vlagyimir Putyintól kért segítséget az orosz útlevélhez Forrás: AFP/Ria Novosti/Alexei Nikolsky

A 46 éves bokszoló még mindig aktív, idén már három meccset is vívott, március 6-án Willie Williams, majd március 28-án Paul Vasquez ellen egyaránt TKO-val nyert, augusztus 16-án pedig Eric Watkinst ütötte ki a hatodik menetben.

Legközelebb szeptember 12-én a brit Tony Moran ellen lép szorítóba Liverpoolban, de elképzelhető, hogy év végén már összejön neki egy moszkvai meccs is.