A botrányhős nem kell a Davis-kupában

Rafael Nadal, tenisz
UNITED STATES, New York : Rafael Nadal of Spain celebrates a point against Fabio Fognini of Italy during their 2015 US Open third round men's singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 4, 2015 in New York. AFP PHOTO/DON EMMERT
Vágólapra másolva!
A volt világelső Rafael Nadal két év után ismét pályára lép a spanyol válogatottban a Davis-kupában, Nick Kyrgios ugyanakkor fegyelmi okokból kimarad az ausztrál nemzeti csapatból.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Nadal az utóbbi négy évben másodszor illesztette be versenynaptárába a DK-t. A világcsoportból kiesett spanyolok jövő hétvégén Dániában küzdenek annak érdekében, hogy bennmaradjanak az euro-afrikai zóna I-es csoportjában. Conchita Martinez kapitány a gyenge szezont futó Nadal mellett a három év után visszatérő David Ferrerre, továbbá Roberto Bautistára és Fernando Verdascóra is számíthat Odensében.

Nem kell a botrányhős

Az ausztrálok egy szinttel feljebb, a világcsoport elődöntőjében lesznek érdekeltek Nagy-Britannia ellen. Wally Masur kapitány kedden közölte, hogy nem számít a botrányhős Kyrgiosra, hanem Bernard Tomicot, Lleyton Hewittot, Sam Groth-t és Thanasi Kokkinakist hívja be a glasgow-i párharcra.

Idén nem nyert ugyan Granda Slam-tornát Nadal, de visszatérése nagy erősítés a DK-csapatnak Forrás: AFP/Don Emmert


A 20 éves Kyrgios idén Wimbledonban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a vádak szerint nem küzdött teljes erőbedobással az egyik meccsén, majd Montrealban a svájci Stan Wawrinkának szólt be alattomosan a mérkőzésük közben. Utóbbiért a férfi versenyeket szervező ATP pénzbírságot és 28 napos felfüggesztett eltiltást szabott ki rá.

"Hagyunk időt neki, hogy a saját személyes és professzionális fejlődésével foglalkozzon" - jelentette ki Masur.