Szenzáció: olasz házidöntő lesz a US Openen

Williams, Serena
New York, 2015. szeptember 11. Az amerikai Serena Williams az olasz Roberta Vinci ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2015. szeptember 11-én. (MTI/AP/David Goldman)
Vágólapra másolva!
Bombameglepetés az amerikai nyílt teniszbajnokságon: Roberta Vinci három szettben legyőzte az első helyen kiemelt, címvédő Serena Williamset a női egyes második elődöntőjében, ezzel megakadályozta riválisát abban, hogy megcsinálja a Grand Slamet, azaz egy naptári éven belül mind a négy nagy tornán diadalmaskodjon.

A világelső amerikai játékos idén az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban sem talált legyőzőre, s már csak két győzelemre volt attól, hogy 1988 - a német Steffi Graf menetelése - óta az első, összességében pedig a negyedik női játékos legyen, akinek egy éven belül összejön a négy GS-diadal.

Williams rendkívül bizonytalanul játszott a pénteki mérkőzésen, sokat rontott, a világranglistán 43. Vinci pedig kihasználta ezt, s az elvesztett első játszma után előbb egyenlített, majd a döntő szettben is ő volt a kevésbé ideges játékos a pályán.

Roberta Vinci legyőzte a világelsőt Forrás: MTI/AP/David Goldman

A 32 éves olasz teniszező nála egy évvel idősebb honfitársával, Flavia Pennettával vívja majd a szombati finálét - utóbbi játékos korábban ugyancsak nagy meglepetésre a második helyen kiemelt román Simona Halepet búcsúztatta. Mindketten pályafutásuk első GS-döntőjére készülhetnek.

Érdekesség, hogy Vinci és Serena Williams korábban négyszer játszott egymással, és az olasz még szettet sem tudott nyerni 21-szeres Grand Slam-győztes riválisa ellen. A két női elődöntőt eső miatt halasztották csütörtökről péntekre.

Eredmények:
női egyes, elődöntő:
Vinci (olasz)-S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:4, 6:4
Pennetta (olasz, 26.)-Halep (román, 2.) 6:1, 6:3