Djokovic a világranglista élén zárja az évet

Novak, Djokovic, Roger Federer, tenisz
UNITED STATES, INDIAN WELLS : INDIAN WELLS, CA - MARCH 22: Roger Federer of Switzerland with his runners up trophy and Novak Djokovic of Serbia with the winners trophy after the final during day fourteen of the BNP Paribas Open tennis at the Indian Wells Tennis Garden on March 22, 2015 in Indian Wells, California. Julian Finney/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi döntőjének győztese, Novak Djokovic negyedszer lesz első év végén a férfi teniszezők világranglistáján.

A 28 éves szerb játékos négy játszmában múlta felül a rangsorban második svájci Roger Federert a fináléban, tornagyőzelmével biztossá vált, hogy 2011, 2012 és 2014 után idén is ő zárja világelsőként az évet. "Megnyugtató, hogy év végén is én leszek az első a világranglistán" - mondta Djokovic. "Sok mindent elértem ebben a szezonban, bízom benne, hogy az év hátralevő részében is így fogok teljesíteni."

A szerb teniszező idén 63 győzelem mellett csupán öt alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, hét tornát, köztük három Grand Slamet (Australian Open, Wimbledon, US Open) nyert meg. Djokovic összesen 164. hete vezeti a világranglistát, ezzel hatodik helyen áll a számítógépes rangsor 1973-as bevezetése óta. A rekordot vasárnapi ellenfele, Roger Federer tartja (302).

Djokovic és Federer Forrás: AFP/Getty Images/Julian Finney

A nőknél szintén biztos, hogy a jelenlegi ranglistavezető zárja elsőként az évet, az amerikai Serena Williamst ugyanis idén már biztosan nem tudja beérni a második román Simona Halep.