Társoldalunk:

Andy Murray a menekültekért bombázza az ászokat

2015.09.18. 08:12

Andy Murray, a britek kétszeres Grand Slam-győztes teniszsztárja úgy döntött, hogy a hét végi, Ausztrália elleni Davis-kupa elődöntőtől kezdve az év végéig minden egyes ászadogatásáért 50 angol fontot adományoz az UNICEF gyermeksegély-szervezetének, hogy így segítsen a menekülteken.

"Látva a híradások felvételeit és az újságokban megjelent képeket úgy érzetem, nekem is tennem kell valamit a menekültek megsegítéséért" - nyilatkozta a világranglista 3. helyén álló angolt teniszező.

Murray a hét végi, Ausztrália elleni Davis-kupa-elődöntő után Sanghajban és Párizsban is pályára lép, az évet pedig a londoni ATP-világbajnokságon zárja. A brit az amerikai nyílt teniszbajnokságon - ahol a negyedik fordulóban esett ki - 64 ászt ütött.

Andy Murray adogatForrás: AFP/Marwan Naamani

A tervek szerint a péntektől vasárnapig tartó DK-meccsen Andy Murray két egyest és egy párost is játszik a glasgow-i Emirates Arenában. A két válogatott eddig 12 alkalommal meccselt egymással, nyolcszor az ausztrálok, négyszer a britek nyertek. A legutóbbi három összecsapáson egyaránt 4-1-es ausztrál siker született.