Vágólapra másolva!
November 24-én újra teniszünnepre készül a Papp László Budapest Sportaréna, az idei Tennis Classicson Babos Tímea, Kristina Mladenovic, Marin Cilic és Richard Gasquet mellett a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic, és a kétszeres Roland Garros-bajnok Sergi Bruguera is pályára lép.

"Idén egy olyan formulával állunk elő, amilyet még sosem láthatott a közönség. Az ötletet egy tavaly bevezetett, azóta világszerte szenzációs sikert arató kezdeményezés adta. Az IPTL - International Premier Tennis League - remekül ötvözi a bemutató mérkőzések és a valódi versenyek hangulatát, miközben az egészet keretbe foglalja a bajnoki rendszer. Mi sem jobb bizonyíték a sikerre, mint, az, hogy idén már öt csapat mérkőzik egymással" - mondta Taróczy Balázs, a Tennis Classics alapítója.

Az IPTL lényege, hogy a résztvevő városokat (Mumbai, Dubai, Szingapúr, Tokió és Manila) képviselő csapatok otthonaiban az összes résztvevő fellép. A csapatokat jelenlegi élvonalbeli férfi és női játékosok, valamint egykori legendák alkotják. Egy mérkőzés öt találkozóból áll: férfi egyes, női egyes, férfi páros, vegyes páros, legendák férfi egyese. Az egyes találkozókon elért játékokat összeadják és a több játékot megnyerő csapat győz.

Sergi Bruguera Forrás: AFP

Cilic és Gasquet, Bruguera és Ivanisevic

Az idei Tennis Classics csapatait két, jelenleg is a teniszvilág legszűkebb élvonalába tartozó játékos vezeti. Marin Cilic, a horvátok tavalyi US Open-győztese idén újra bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, míg a francia Richard Gasquet, a mezőny egyik legtechnikásabb játékosa szintén remekelt idén, Wimbledonban elődöntőt játszott és a US Openen is a negyeddöntőig menetelt.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic is ott lesz, a wimbledoni női párosverseny döntősei közül a francia játékos a Team Gasquet színeiben meccsel, míg Babos a Team Cilic nevű formációban szerepel.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

A legendák közül előbbit a kétszeres Roland Garros-bajnok Sergi Bruguera, utóbbit a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic erősíti majd.