Társoldalunk:

Milyen évet írunk? Federer játszik még?

2015.09.22. 12:56

Egy spanyol fiatalember 11 évet töltött kómában egy autóbaleset után, és amikor néhány napja váratlanul felébredt, azt tudakolta, játszik-e még korábbi kedvenc teniszjátékosa, Roger Federer.

Jesús Aparicio a 18. születésnapját ünnepelte a barátaival, amikor 2004. december 12-én súlyos autóbalesetet szenvedett, és kómába esett. A sevillai fiú Roger Federer nagy rajongója volt, azt tervezte, hogy spórolt pénzén Wimbledonba utazik, hogy élőben is lássa az akkor még csak 23 éves, de már három GS-tornán diadalmaskodó teniszcsillagot.

Aparicio 2015 augusztusában váratlanul magához tért a kómából, és az orvosok megdöbbenésére tökéletesen emlékezett mindenre, még a balesete körülményeire is. A fiú édesanyjától gyorsan képbe került a világ és Spanyolország ügyeit illetően, majd "hirtelen az eszébe villant a tenisz", és rákérdezett, játszik-e még Federer.

Játszik még, sőt nyer is.Forrás: AFP/Jewel Samad

"Azt hittem, már visszavonult, de kiderült, hogy 34 évesen még mindig játszik, és második a világranglistán. Azt hittem, csak viccelnek, aztán amikor meghallottam, hogy 17 Grand Slam tornát nyert meg, a kezembe temettem az arcom."

A fiatalember már az otthonában nézte a US Open döntőjét, ahol a számára teljesen ismeretlen Novak Djokovic legyőzte Federert. "Djokovic remek játékos" - nyugtázta a döntő után. [via]