Vágólapra másolva!
Pályafutása harmincötödik mérkőzését is megnyerte Deontay Wilder, aki technikai KO-val győzött a francia Johann Duhaupas ellen a WBC nehézsúlyú vb-címmeccsén.

A 34 éves Duhaupas a negyedik francia bokszoló, aki nehézsúlyú vb-címmeccsen lépett a ringbe, de ebben most nem sok köszönet volt, mert Wilder végig fölényben bokszolt, és az ütésektől már az első menetben felszakadt a bőr a francia orrnyergén.

Az ötödik menetben Wilder a felütéseivel megfogta ellenfelét, akit a gong mentett meg. A hetedik felvonás után Jack Reiss bíró odament a francia ringsarkához, és jelezte, valamit mutatnia kell Duhaupas-nak, különben beszünteti a küzdelmet.

587 ütést indított Wilder, és ezek fele talált

A meccs végül a 11. menetben fejeződött be, amikor Wilder vagy tucatnyi ütéssel sorozta meg a franciát, Reiss bíró pedig jobbnak látta, ha nem engedi tovább az egyoldalú küzdelmet.

A statisztika sok mindent elárul a meccsről: Wilder 587 ütést indított, és ezek közül 326 talált (56 százalék), a francia ehhez képest 332 kísérletéből csak 98-szor talált (30 százalék).

Wilder ezzel 35. mérkőzését is megnyerte, és ezek közül harmincnégyszer idő előtt ért véget az ütközet. A 29 éves amerikai legközelebb az orosz Alekszander Povetkinnel bokszolhat. Duhaupas 32 győzelme mellé a harmadik vereségét szenvedte el.