Serena egészsége mindennél fontosabb

Serena Willams, tenisz
UNITED STATES, New York : NEW YORK, NY - SEPTEMBER 15: Serena Willams attends the Serena Williams Signature Statement by HSN show during Spring 2016 Style360 on September 15, 2015 in New York City. Grant Lamos IV/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az idén már nem lép pályára Serena Williams, a női tenisz-világranglista éllovasa. A 34 éves amerikai sztár csütörtökön jelentette be, hogy kihagyja a jövő heti, pekingi tornát, és a hónap végén a szezonzáró WTA-világbajnokságon sem szerepel Szingapúrban.

"Nem titok, hogy az év nagy részében sérülten játszottam, vagy a könyököm vagy a térdem fájt. Szenvedélyes versenyző vagyok, és szeretnék addig és olyan jól teniszezni, ameddig és ahogy csak tudok. Úgy döntöttem, idén már nem indulok versenyen. Az egészségem mindennél fontosabb, és szeretném kipihenni magam" - közölte a 21-szeres Grand Slam-bajnok.

Williams idén megnyerte az Australian Opent, a Roland Garrost és Wimbledont, ám a Grand Slam - egy éven belül a négy nagy verseny megnyerése - mégsem jött össze neki, mivel a szeptemberi US Open elődöntőjében óriási meglepetésre kikapott az olasz Roberta Vincitől.

Serena Williams idén befejezte Forrás: AFP/Getty Images/Grant Lamos IV

de a játék szeretete miatt hoztam meg. Azt tervezem, hogy év vége felé már ismét edzeni fogok, és bemutatómérkőzéseken is pályára lépek” - tette hozzá.

Edzője és élettársa, Patrick Mouratoglou nemrég azt mondta, minden vereség fájdalmas, de a New York-i fiaskó a legfájdalmasabbak közé tartozik. "Ha nem elég nagy benne a motiváció, akkor nem hiszem, hogy versenyeznie kellene" - tette hozzá.

Serena Williams 2015-ben összesen

58 mérkőzést játszott, ebből 55-öt megnyert.

A további eredményektől függetlenül már biztos, hogy sorozatban ötödször világelsőként zárja az évet.