Társoldalunk:

Shaq mosolyt csalt Muhammad Ali arcára

2015.10.02. 12:32

Minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb sportolója, Muhammad Ali újabb komoly elismerésben részesült, miután a Sports Illustrated magazin róla nevezte el Sportolói örökség díját.

A tekintélyes sportlap Ali jelenlétében ünnepélyes keretek között, Louisville-ben jelentette be a díj létrehozását, a bokszoló Joe Frazier elleni harmadik világbajnoki meccsének, a "manilai thriller"-nek a 40 éves évfordulóján.

A minden idők egyik legjobb bokszmérkőzésének tartott összecsapást Ali nyerte meg, miután Fraziert edzői már nem engedték ki a sarokból a 15. menetre.

Frazier vs Ali

Az ünnepségen megjelent többek között a 73 éves, Parkinson-kórban szenvedő bokszoló korábbi nagy ellenfelei közül George Foreman és Larry Holmes is, valamint a korábbi kosarassztár, Shaquille O'Neal.

Ali az eseményen végig napszemüvegben volt és nem beszélt, viszont elmosolyodott, amikor O'Neal megérkezett, és viccből leült a felesége helyére.

Az új díjat az kaphatja meg, akinek a sportolói pályafutása nagy hatással volt a világ sportjára, és évtizedeken keresztül sportemberhez méltóan élt és tevékenykedett. Az elismerés minden évben decemberben, a magazin Év sportolója díjával együtt kerül átadásra.

A Sports Illustrated választása nem véletlenül esett az olimpiai és világbajnok Alira, ugyanis a bokszoló 39-szer szerepelt az újság címlapján, ennél többször csak Michael Jordan volt látható az SI borítóján.