Bejönnek a merész húzásai a Janicsot elhagyó tininek

Douchev-Janics Natasa; Homonnai Luca báb bábu EGYÉB TÁRGY eredményhirdetés Érem, kitüntetés ezüstérem FOTÓ ÁLTALÁNOS kabala Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY TÁRGY
Milánó, 2015. augusztus 23. A második helyezett Douchev-Janics Natasa (j) és Homonnai Luca mutatja ezüstérmét a női kajak párosok 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Amerikában fog készülni Homonnai Luca, aki Janics Natasával ezüstérmet szerzett a milánói kajak-kenu vébén. A 17 éves Homonnai úgy érzi, nagy lehetőséget kapott az élettől, és az a célja, hogy fejlődjön. Janics viszont úgy érzi, cserben hagyták.

A 17 éves Homonnai Luca neve igazán akkor került be a köztudatba, amikor a milánói világbajnokságon Janics Natasával párban ezüstérmes lett 200 méteren. Akkor úgy tűnt, a páros még nagy dolgokra lehet hivatott, de Homonnai most kijelentette, hogy Amerikában folytatja, ami Janicsot váratlanul érte. Az ifjú kajakos Amerikában az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinával és férjével, Rami Zurral készül majd.

Amikor még együtt volt a páros Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Mindig is vonzódtam Amerikához, hát most láthatom végre, ki tudja, mikor adódik újra ekkora lehetőség az éle­temben? Úgy érzem, hogy az olimpia nagy falat számomra, nagyon erős itthon a mezőny, viszont a kajak terén előreléphetek, hiszen minden új edzőtől sok újat tanulhat az ember. Hogy mikor jövünk haza, még nem tudom, de egy biztos, talán vakmerőnek tűnök, de az életem eddig is bizonyította: minden merész húzásom bejön" - nyilatkozta a Borsnak Homonnai.

Janics azt mondta, úgy érzi, cserben hagyták, és megdöbbent Homonnai bejelentésén. Egyelőre nem tudja, kivel folytathatná párosban, korábbi társát, Kovács Katalint éppen Homonnai miatt utasította el.