Pacquiao már csupán egy meccset vállalna

Manny Pacquiao, boksz, ökölvívás
PHILIPPINES, Manila : Filipino ring icon Manny Pacquiao poses for photo after a press conference shortly after arriving from the US at the international airport in Manila on May 13, 2015. The Floyd Mayweather-Manny Pacquiao mega fight generated an eye-watering $400 million in US revenues fueled by more than 4.4 million pay-per-view buys, making it the highest-grossing fight in boxing history, organizers announced May 12. AFP PHOTO / TED ALJIBE
Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao, a profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja úgy tervezi, hogy még egy meccset vállal, aztán befejezi pályafutását. A 36 éves Fülöp-szigeteki bokszoló, aki nyolc súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy húsz év öklözés után készen áll a visszavonulásra, de egy mérkőzést még szeretne vívni.

Pacquiao (57 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) legutóbb májusban lépett kötelek közé, méghozzá az amerikai Floyd Mayweather Jr. elleni várva várt találkozón, melyen ugyanakkor kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtott.

A minden idők legnagyobb bevételét generáló meccstől előzetesen rengeteget várt a szakma és a rajongók tábora is, ám végül a színvonal közepes volt, Mayweather pedig simán győzött. A Fülöp-szigeteki ökölvívót május elején, néhány nappal a mérkőzés után megműtötték, mivel a vállában elszakadt a rotátorköpeny, a vállízületet körülölelő négy lapos ín.

Manny Pacquiao inkább politikai babérokra törne Forrás: AFP/Ted Aljibe

Az összecsapást követően felmerült, hogy lesz visszavágó, ám Mayweather (49 győzelem/0 vereség) a szeptemberi, Andre Berto elleni sikere után megerősítette, hogy visszavonul, s most Pacquiao is elmondta, hogy valószínűtlen egy újabb meccs közöttük.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz a Fülöp-szigeteki sztár utolsó ellenfele, menedzsere, Bob Arum korábban azt nyilatkozta, hogy több jelölt is van, köztük a brit Amir Khan és az amerikai Terence Crawford.

Pacquiao a jövőben politikai karrierjére igyekszik koncentrálni, melyet már épít egy ideje. Jelenleg a Fülöp-szigeteki alsóház tagja, jövőre azonban be szeretne kerülni a szenátusba.