Társoldalunk:

Kyrgios tahóságára nincs orvosság

2015.10.10. 21:02

Ismét hallatott magáról Nick Kyrgios, az ausztrálok fenegyereke. A férfi teniszezők világranglistáján 34. helyen álló játékos ezúttal olyan sűrű káromkodásokban tört ki az 1,37 millió dollár összdíjazású tokiói torna negyeddöntőjében, hogy még a televíziós kommentátor is bocsánatot kért a nézőktől.

Kyrgios a negyeddöntőben a francia Benoit Paire ellen úgy esett ki, hogy az első szett 6:3-as megnyerése után 6:4, 6:1-re elbukta a másik két játszmát.

A második és a döntő szettben folyamatosan a "fuck" kifejezés különféle formáit használta, emiatt a mérkőzés kommentátora, Nick Lester élő adásban kért bocsánatot.

"Elnézést kérek a csúnya szavakért! Szégyen, hogy Kyrgios ennyire nem tudta kontrollálni a mérkőzést és saját magát. Reméljük, hogy Lleyton Hewitt segít majd rajta, mert sürgős lenne" - mondta az egykori teniszező.

Nick Kyrgios ezúttal Tokióban okozott botránytForrás: AFP/Yamanaka Toru

Kyrgios labdaelütés miatt büntetést is kapott, de a játékok közötti szünetben egy alkalommal a vizespalackot is a földhöz vágta.

Az ausztrál nem először okozott botrányt. Júliusban, Wimbledonban egy néző adta vissza a teniszütőjét, miután egy elhibázott pont után dühében a földhöz vágta, de az magasra pattanva a lelátóra repült.

Az ütőtörés szériatartozék Kyrgios botrányainálForrás: AFP

Augusztusban mindenki füle hallatára alázta meg Stan Wawrinkát a montreali tornán, miután két szett között, mindenki füle hallatára közölte vele, hogy tudja, hogy fiatal barátnője megcsalta.

A hírek szerint aztán az öltözőben is folytatódott a verbális párbaj, sőt állítólag lökdösődésig fajult az incidens.

Az ATP végül 25 ezer dolláros bírságot és egy hónapos eltiltást szabott ki Kyrgiosra, de utóbbit fél évre felfüggesztette. Kérdés, hogy a mostani esetet vizsgálják-e, és ha igen, akkor életbe lép az eltiltás, vagy sem.