Olasz Anna tartja összetett 2. helyét

A második helyezett Olasz Anna a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyének eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 1-jén.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Kazany, 2015. augusztus 1. A második helyezett Olasz Anna a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyének eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Hetedik lett a vasárnapi kínai viadalon, összetettben pedig őrzi második helyét Olasz Anna a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatában.

A 22 éves szegedi versenyző a széria utolsó előtti állomásán - azonos időt úszva az összetettben vezető olasz Rachele Brunival - 2:03:52 óra alatt ért célba a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség által olimpiai távra, vagyis 10 kilométerre kiírt versenyen. A FINA honlapja szerint a 26-os mezőnyben a leggyorsabbnak a világbajnokságokon már több érmet, így két aranyat is nyert brazil Ana Marcela Cunha bizonyult, aki 2:03:36 óra alatt tudta le a távot.

A szériából már csak egy állomás van hátra, a záró vetélkedőt Hongkongban rendezik jövő vasárnap. A 25 kilométeren világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Annának minden esélye megvan arra, hogy megőrizze második helyét összetettben.

Olasz Anna Forrás: MTI/Kovács Anikó

A FINA kiírása értelmében az egy-egy viadalon megszerzett első hely 20 pontot ér, a második pozíció 18, a harmadik 16, a negyedik 14, az ötödik 12, a hatodik 10, a hetedik 8, a nyolcadik 6, a kilencedik 4, a tizedik pedig 3 pontra jogosult, de minden további célba érkezőnek is jár két pont.

Az állás a világkupa befejező versenye előtt:
1. (és már megnyerte a vk-t) Rachele Bruni (olasz) 96 pont
2. Olasz Anna 70
3. Ana Marcela Cunha (brazil) 54