Vágólapra másolva!
Beperli az Egyesült Államok teniszszövetségét Eugenie Bouchard, aki szeptember 4-én, a US Open nyolcaddöntője előtt elcsúszott az öltözőben, és olyan súlyos agyrázkódást szenvedett, hogy azóta sem tudott végigjátszani meccset.

Eugenie Bouchard pert indított az amerikai teniszszövetség ellen, amiért szeptember 4-én elesett az öltözőben és fejsérülést, illetve agyrázkódást szenvedett.

A 21 éves kanadai teniszező a vegyes páros mérkőzés után szenvedett balesetet, így a US Open nyolcaddöntőjétől vissza kellett lépnie. A kereset szerint Bouchard egy csúszós, idegen és veszélyes anyagon esett el, amit valószínűleg egy takarító hagyott a padlón. Ráadásul semmilyen felirat nem figyelmeztette, hogy a padló csúszós lehet.

Bouchard fejfájása nem múlik Forrás: AFP

A csinos teniszező olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy emiatt Tokióban és Vuhanban sem indulhatott el. Egy hete megpróbálkozott a játékkal Pekingben, de 2:6, 1:1-nél feladta a német Petkovic ellen.

Bouchard idei mérlege 12 győzelem mellett 17 vereség, aminek következtében az ötödikről a 39. helyre zuhant a WTA-rangsorban.

Eugenie Bouchard Forrás: Instagram/Eugenie Bouchard

A periratban az is szerepel, hogy a játékos azóta is fájdalmakkal küzd, a bevételek csökkenése és az orvosi költségek miatt romlott az életminősége is. Az amerikai szövetség nem kívánta kommentálni az ügyet.