Babos Tímeánál az egyes élvez prioritást

Babos Tímea, tenisz
Tiencsin, 2015. október 15. Babos Tímea az amerikai Alison Riske ellen játszik a tiencsini kemény pályás női tenisztorna második fordulójában 2015. október 14-én. (MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej)
Vágólapra másolva!
Október 25-étől Szingapúrra figyel a női teniszvilág, vasárnap kezdődik az évadot lezáró, hétmillió dollár összdíjazású WTA-világbajnokság, amelyen végre lesz magyar érdekeltség is Babos Tímea jóvoltából.

Egyéniben három éve legyőzhetetlen Serena Williams, párosban tavaly a Cara Black, Sania Mirza zimbabwei, indiai kettős nyert.

Babos Tímea megszokott partnerével, a francia Kristina Mladenoviccal indul, a mezőnyben ott lesz még Martina Hingis és Sania Mirza (svájci, indiai), Bethanie Mattek-Sands és Lucie Safárová (amerikai, cseh), Jaroszlava Svedova és Casey Dellacqua (kazah, ausztrál), Caroline Garcia és Katarina Srebotnik (francia, szlovén), Csan Jung-Jan és Csan Hao-Csing (tajvani), Raquel Kops-Jones és Abigail Spears (amerikai), illetve Andrea Hlavackova és Lucie Hradecka (cseh).

Babos ezúttal is Mladenovic oldalán indul Forrás: MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej

"Kristina Mladenoviccsal pont jól kiegészítjük egymást, amikor valamelyikünk mélyponton van, akkor a másik fel tudja húzni a maga szintjére. Megértjük egymást, jól tudunk együtt küzdeni" - nyilatkozta Babos saját honlapján.

Azt mondta, a versenyszezonban szinte semmit sem tud készülni edzéseken a párosra.

"Alapjában véve továbbra is

Természetesen most a szingapúri vb előtt nagyobb hangsúlyt kap a páros. De az is csak akkor, ha teljesen végeztem az egyéni feladatokkal. Az, hogy valaki az elitmezőnyben lehessen a WTA-n egyéniben vagy párosban, ahhoz szerintem

nagy elszántság, munkabírás és akarat kell.

Ezen kívül, ha külön a párosra gondolok, akkor jól kell látni a pályán, hiszen gyorsabb reakciókra van szükség. Illetve a jó hálójáték is elengedhetetlen eleme ennek a játéknak" - tette hozzá.

A Babos, Mladenovic kettős idén három tornát megnyert (Dubajban, Marrákesben és Rómában), míg Sydneyben, Miamiban, s'Hertogenbosch-ban és Wimbledonban a legjobb négyig jutott.