Federer legyőzte Djokovicot a vébén

Novak Djokovic, Roger Federer tenisz
Switzerland's Roger Federer (R) shakes hands with Serbia's Novak Djokovic after winning his men's singles group stage match on day three of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 17, 2015. Federer won the match 7-5, 6-2. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában legyőzte a világelső és címvédő szerb Novak Djokovicot a férfi teniszezők hétmillió dollár összdíjazású, keménypályás londoni ATP-világbajnokságának keddi, második fordulós mérkőzésén.

A Stan Smith csoportban Djokovic és Federer mellett a japán Nisikori Kej, valamint a cseh Tomas Berdych szerepel. A vasárnapi első fordulóban Djokovic Nisikorit, Federer pedig Berdychet verte két játszmában.

A másik, Ilie Nastaséról elnevezett négyesben a spanyol Rafael Nadal, a svájci Stan Wawrinka, a hazai közönség előtt szereplő Andy Murray és a spanyol David Ferrer kapott helyet. A hétfői első körös mérkőzéseken Nadal Wawrinkát, míg Murray Ferrert múlta felül két szettben.

Federer legyőzte Djokovicot Forrás: AFP/Glyn Kirk

A vb 1970 óta íródó történetében először nevezték el a csoportokat korábbi klasszisokról: az amerikai Smith nyerte az első, a román Nastase pedig 1971-ben a második versenyt.

Eredmények, Stan Smith csoport, 2. forduló:
Roger Federer (svájci, 3.) - Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:2
Nisikori Kej (japán, 8.) - Tomas Berdych (cseh, 6.) 7:5, 3:6, 6:3

Az állás: 1. Federer 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 1/1 (2-2), 3. Nisikori 1/1 (2-3), 4. Berdych 0/2.