Vágólapra másolva!
Egerszegi Krisztina nagyon aggódik egykori edzője, Kiss László miatt. Az ötszörös olimpiai bajnok úszót megdöbbentette a szövetségi kapitány lemondása, de Hosszú Katinka legutóbbi sajtótájékoztatójára utalva azt nyilatkozta, Kiss olyat kapott szerdán, amit nem érdemelt meg.

"Még csütörtök délelőtt is beszéltünk, Laci bá elmesélte, hogy nagyon sok edző felhívta azzal, hogy mellette áll, de volt egy mondata, amelyről akkor még nem gondoltam, hogy kiforrott, megérett döntés lenne: azt mondta ugyanis, ha ez a hercehurca tovább folytatódik, legfeljebb lemond. Én elképzelni sem tudom ezt. De csak egyfelől, hiszen őt az úszás élteti. Másfelől viszont nagyon is el tudom képzelni, mert olyat kapott szerdán, amit nem érdemelt meg" – nyilatkozta Egerszegi Krisztina a Nemzeti Sportnak.

Az ötszörös olimpiai bajnok úszónő szerint Kisst a víz és az uszoda élteti, ezek nélkül nem bírja sokáig.

– tette hozzá.

Egerszegi Krisztina Forrás: AFP/Kitamura Toshifumi

A sportágban kialakult helyzetről annyit mondott, megvan róla a véleménye, de mivel húsz éve nincsen benne az úszásban, számára most Kiss László a legfontosabb, akit nagyon félt.

Az Origo olvasói Kiss mellett állnak

Az Origo olvasói kiálltak Kiss László mellett, szavazásunk jelenlegi állása alapján az 50 százalék úgy véli, jól tette, hogy lemondott, mert méltatlan, ami vele történt.

27 százalék szerint egy kapitánynak bírnia kell a gyűrődést, míg 23 százalék inkább nem foglalt állást, mert nem tudja megítélni.